Instellen vloerverwarming ivm hoog gasverbruik

Gerard vd bergh

 • #1
Beste mensen,

ik heb op dit forum al meer dingen gelezen over vloerverwarming maar kan de oplossing er niet tussen vinden wel een aantal dingen die ik heb geprobeerd maar geen resultaat leveren. het probleem is dat ik vvw heb laten aanleggen in de gehele beneden verdieping keuken hal toilet woonkamer. nu is het feit dat de keuken de oude garage is geweest en daar de vloer geen goede isolatie heeft nu heb ik die groep dichtgedraaid dus dat is afgesloten van rest van de groepen ik heb nu nog 6 groepen over waarvan er 1 naar de hal gaat en de overige 5 de gehele woonkamer ik heb een verdeler van robot en een pompschakelaar van robot de leidingen zijn in de vloer gefreesd de ketel is van vaillant hr solide plus 30-34 / 3-5 cw 6
cw 6 ivm dat wel later boven een stort douche willen hebben thermostaat is ook van vaillant calor matic 392 en aangesloten op e-bus aansluiting ketel. boven verdieping is voorzien van radiatoren zoals het vroeger was, is niets aan veranderd. nu is het zo dat ik +/- 16 m3 gas per dag verstook met een buiten temp van 5 a 10 graden en thermostaat ingesteld op 20 graden. vvw is hoofdverwarming voor beneden en hart hart leidingen op 15 cm. beneden is het gewoon 20 graden maar boven is het ijskoud dus in mijn beleving is het zo, dat de vvw 16 m3 nodig heeft om het 20 graden benden te houden wie weet er de juiste instellingen voor de ketel en thermostaat.
(tevens heb ik de vloerverwarmings man aansprakelijk gesteld voor het niet functioneren van het systeem maar volgens de advocaat kan dat lang gaan duren omdat hij niet wil mee werken..van een bedrijf dat 25 jaar evaring heeft volgens de site dan mag je meer verwachten ze hebben het aangelegd aangesloten op aanvoer en retour factuur gestuurd en suc6 ermee..) ik hoop dat er iemand is die kan helpen elke m3 minder is meegenomen

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bundy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Wij zijn ,n Klus-forum .

  Wij zijn dus geen advocaat , het is tussen u en de leverancier die het gemaakt heeft.

  Soms kunnen wij ook enige bezuinigings tips geven,maar willen ook niet betrokken raken tussen enorm geneuzel over Euri's en M3 gas gebruik.

  1 tip v/d sluier - = Hoofd vloerverwarming legt men niet op 15 cm
  maar op 10cm.

  Veel succes
   

  Kacheltje

  • #3
  Vuistregel legafstand bij goed geïsoleerde woningen:
  hoofdverwarming minimale legafstand 15 cm alternatief 10 cm
  basisverwarming 22,5 cm 20 cm
  bijverwarming 30 cm 25 cm.

  De vraag is met wat voor een woning we hier te maken hebben.
   

  Obelix2

  Specialist Verwarming
  • #4
  De eerlijkheid gebied me te zeggen, het ziet er netjes Gemonteert uit.
   

  Gerard vd bergh

  • #5
  Wij hebben en 2 onder 1 kap woning.. en de montage daar ben ik ook wel over te spreken.. daar ligt het niet aan.. het enige wat ik wil oplossen is het feit dat het niet helemaal goed functioneert. dus de juiste instellingen voor ketel en thermostaat zodat de hele woning warm word en niet alleen de vloer.. iedereen die hier aan het werk is geweest heeft alles netjes gedaan maar samen met elkaar de boel in regelen dat was iets te veel gevraagd. vandaar dat ik nu alleen via juridische stappen probeer de keuken vloer opnieuw te laten leggen zoals beschreven in bovenstaand verhaal omdat deze onvoldoende is geïsoleerd
   

  Obelix2

  Specialist Verwarming
  • #6
  Wat is de aanvoer temp?
  Hoe stook je, kamerthermostaat of weersafhankelijk .

  Welke temp stook je?
  Hoe veel nacht verlaging?
  Hoe lang stook je de vloer al?
   

  Gerard vd bergh

  • #7
  De aanvoer op de ketel staat op 60 graden, in de woonkamer hangt een klok thermostaat vaillant calormatic 392 24 uur op 20 graden werd geadviseerd en geen nacht verlaging. de vloer staat al vanaf eind september aan. maar asl ik bij de ketel kijk als hij aanspringt brand hij op maar 2 streepjes van
  de 5 dus op een laag pitje zeg maar aanvoer komt ook niet hoger dan 37 38 graden vandaar dat het boven ook koud blijft... als ik de thermostaat op 26 zet dan begint de ketel zachtjes en naar een paar minuten gaat ie op vol vermogen en dan loopt ie naar de 60 graden toe en worden de radiatoren boven ook warm maar ja dat is natuurlijk niet de bedoeling
   

  Gerard vd bergh

  • #8
  En aangezien je tegenwoordig met die luxe ketels zoveel kunt instellen moet je er wel wat vanaf weten om bepaalde instellingen te maken. en nu de installateur niet meer thuis geeft wil ik zelf de boel fatsoenlijk inregelen.

  totdat de keukenvloer opnieuw word gedaan..maar dat zal nog wel even duren voordat dat zover is.
   

  Xr8

  • #9
  Hoeveel m3 is de woning? Wel handig om te weten als je over gasverbruik gaat praten. Tevens maakt het nogal uit hoeveel gezinsleden er zijn, ten aanzien van het douchen. Daarbij geeft u aan dat de leidingen ingefreesd zijn. Hoe is de isolatie van de vloer?

  Staan de radiatoren open boven, dan worden ze met de aangegeven watertemperatuur natuurlijk niet erg warm. Het neemt echter wel een stukje energie!

  Succes.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #10
  U schrijft dat de keukenvloer niet geïsoleerd is en dat er toch vloerverwarming is ingefreesd. Dan heb je daar een behoorlijk warmteverlies.

  Maar dat kun je de installateur natuurlijk niet aanrekenen. Kun je alleen oplossen door de vloer eruit te slopen en een nieuwe geïsoleerde vloer te storten, of een geïsoleerde vloer met vloerverwarming over de oude heen leggen. Maar in dat geval kom je veel hoger uit.

  Ook met juridische stappen ga je niet voor elkaar krijgen dat de installateur kosteloos een andere, geïsoleerde vloer gaat storten.
   

  Gerard vd bergh

  • #11
  We zijn met 2 personen hier geen kinderen dus. en die keuken vloer is een apart verhaal die is nu afgesloten van het systeem en de installateur was op de hoogte van het feit dat de vloer op een zandbed ligt zonder kruipruimte maar ze hebben gewoon de leidingen er in gefreesd. op hoop van zege zeg maar vandaar dat dat een juridisch verhaal word. daar lig ik nu al niet meer wakker van omdat dat een lang slepend gedoe word het aantal m3 van deze woning = ca 450 m3
   

  Gerard vd bergh

  • #12
  De isolatie van de rest van het huis voldoet aan de huidige isolatie normen kruipruimte geïsoleerd dak isolatie. kwa isolatie geen problemen alles is gecontroleerd..
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #13
  Dat juridische verhaal, daar kun je beter geen energie in steken. U wist zelf ook dat de vloer niet geïsoleerd was en gezien de prijsstelling is het niet reeel om te verwachten dat de installateur de bestaande vloer gaat slopen om deze te kunnen isoleren. Daar komt bij dat de opdracht waarschijnlijk beperkt was tot het infrezen van vloerverwarming. Enige die hier wat aan gaat verdienen is de advocaat.

  Maar goed, wanneer het huis goed geïsoleerd is en er geen warmtelekken zijn, dan is die 16m3 gas kennelijk nodig om het huis op temperatuur te houden. De energie kan immers niet zomaar in het niets verdwijnen.

  Waarschijnlijk dus toch verlies naar de kruipruimte o.i.d. ivm matige isolatie. Overigens van welk bouwjaar is het huis? Dat zegt ook veel over de mate van isolatie.
   

  Gerard vd bergh

  • #14
  Huis is gebouwd in 1988
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #15
  Zoals eerder geschreven is dit geen vraag voor dit forum, dit topic is daarom gesloten.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu