Geisoleerd dak extra isoleren en badkamer plaatsen

Herossie

  • #1
Er is al veel over geschreven, maar onderstaand probleem ben ik niet tegengekomen. Het lijkt simpel, maar is uiteindelijk een 'enkelbijtertje'.

De situatie nu:
het dak bestaat (van buiten naar binnen) uit
1. pannen
2. latten
3. folie (zal dampremmend zijn)
4. PU schuim, gelijmd op
5. multiplex (12mm)

De platen zijn goed droog en de zolder is ook zonder veel stoken al vrij goed warm te houden. Voor geluid en extra isolatie voor warme zomers wil ik een extra laag aanbrengen. De gipsplaten op de balken moeten ook 'iets erachter' hebben om niet te hol te klinken.

1) Volgens mij kan ik overal aan de binnenkant op het multiplex tussen de spanten glaswol met een alu damplaag, zolang deze maar kan blijven ademen, aftapen of een folie plaatsen doe ik niet. Hierbovenop 9mm gipsplaten, om niet teveel gewicht toe te voegen en het ademend vermogen van het dak niet aan te tasten.

2) Nu wil ik ook een badkamer (voor met name bad, douchen zal weinig gebeuren) plaatsen. Kan ik hier in de nog nog een andere constructie in de nok voor maken? Ik denk zelf aan twee ventilatie-dakpannen, zodat alles snel weg kan. Daarnaast wellicht het alu-folie doorprikken/weghalen en hier wel dampdichte folie te plaatsen.

De badkamer zelf kan natuurlijk met acryl verf ook van binnenuit dichtgemaakt worden, zodat er (bijna) geen vocht richting dak komt.

Zoals ik al zei: het lijkt makkelijker dan het is, maar misschien hebben de experts wel een simpel antwoord :)

GRT> Hessel Rosbergen
 

Fiesiekus

  • #2
't Beste is, denk ik, een mechanische ventilatie plaatsen gekoppeld aan een hygrometer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu