Van binnenuit geisoleerd dak extra van buitenaf isoleren

Tpmnooijen

  • #1
Hallo beste specialisten,
mijn dak is van binnenuit met steenwol van 7cm tussen de sporen geïsoleerd. Binnenkant is afgewerkt met jute en verder niet afgetimmerd.
Nu wil ik de pannen vernieuwen en dan meteen ook van buitenaf extra isoleren met pirplaten van 5 cm. Er is geen dakbeschot. De ruimte tussen de binnenisolatie en de buitenisolatie is 1cm.
Vraag 1 is : is deze ruimte genoeg?
Vraag 2 is : is de aluminium laag van de isolatie te gebruiken als folie tegen vocht of moet ik toch een dampremmende/werende folie gebruiken?
Vraag 3 is : moet ik aan de binnenkant een dampremmende/werende folie toepassen?
graag zou ik hierop antwoord willen hebben,bvd,
groet,
Theo Nooijen
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat moet lukken maar de damprem die je voor de oude steenwol moet plaatsen zal zeer zeer zorgvuldig moeten worden aangebracht.
Omdat de PIR platen dampdichter zijn dan steenwol platen.
Je kan beter een isolatieplaat zonder aluminiumfolie gebruiken deze maakt de zaak qua het opsluiten van vocht eenvoudiger.
Je moet een PE folie 0,2 mm dik aanbrengen. Neem een folie die als dampremmer wordt verkocht.
Maak die 1cm ruimte aan de onder-en bovenkant tussen de platen dicht zodat het daar niet kan ventileren. De isolatie op elkaar leggen mag ook misschien is het dan mogelijk om 6 cm dikke platen aan te brengen.
Ik zou, de dampremmer niet tussen de sporen aanbrengen. Ik heb het idee dat het te lastig is, teveel hoeken, aansluiteng op de sporen, zodoende krijg je de constructie niet dampdicht genoeg afgewerkt.
 

Tpmnooijen

  • #3
Hartelijk dank voor uw advies,ik kan vooruit!
Groet Theo nooijen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu