Geen verwarming combi ketel fasto BHE 2100

A

Anonymous

Gast
  • #1
ik heb wel warm water, maar geen verwarming. dit is een combi ketel fasto BHE 2100. ketel loopt iedere keer op tot 100 graden. dan loopt hij terug naar 20 graden en is dan zo weer terug bij de 100 graden.

gr. john
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
En ik dacht dat ik nu wel zo'n beetje alle Fasto ketels gezien had, maar de BHE 2100 is voor mij onbekend.

Heb je een display op het toestel, hoe oud schat je deze ketel en is het een uitvoering met waakvlam of elektrische ontsteking. Je klacht lijkt erop te wijzen dat de Driewegklep danwel defect danwel niet aangestuurd wordt maar ik zou niet eens weten of er een in dit model aanwezig is dus iets meer informatie gaarne. Desnoods een beschrijving van het toestel.

Tot hoors Sil.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
het is een ketel met een electronische ontsteking. de ketel is ongeveer 14 jaar oud en er is een display aanwezig. ik heb de ketel temperatuur laten terug lopen, dus de klep ging toen open. en toen heb ik 1 van de 2 kabels boven op de klep los gemaakt. en toen bleef ze branden kan dit geen kwaad. in maastricht zijn meer van deze ketels in bedrijf.

gr john
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Wat geeft het display aan tijdens het oplopen van de temperatuur is dit W.W of C.V Bedrijf. De draad die je losgehaaldt hebt is dit een rode aangesloten op een zwart blokje (Is FC Klep). Het loshalen van de draad kan erop wijzen dat het toestel wil doorblijven branden op W.W en dat het toestel in rust op CV staat(Stand v. Driewegklep) aangezien ik nog steeds niet precies weet wat voor uitvoering je hebt kan ik dat niet met zekerheid zeggen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Op het zwart blokje zit een stekker met een rode draad en de ander met twee rode draden. Op het display staat een puntje en een streepje dat hij in bedrijf is. Verder als de draad los is blijft de verwarming doorbranden zonder thermostaat. Als ik de draad losmaak en weer insteek zie je een vonkje.

groetjes John
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
John het klinkt alsof je een FC 2520 danwel 3030 uitvoering hebt. Zit er voorop een witte draaiknop voor warmwater (Comfortschakelaar) ? Waarschijnlijk blijft het toestel in warmwater hangen, controleer of er nergens sprake is van een druppelende warmwater kraan en zet de thermostaan voor w.w (als die er is) op minimaal en kijk of het toestel uit slaat (Stekker terug monteren anders komt het boilertje niet op temperatuur). Vooral als je vaak een 4 of 5 in het scherm ziet is er sprake van doorwarmen op w.w.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
hier nog een klein berichtje na 3 koude dagen. na lang rond vragen aan diverse specialisten ben ik uiteindelijk bij de firma Cox in Gronsveld terecht gekomen. er was een man ( de eigenaar) die in een keer zei dat het niet de klep kon zijn. maar de thermostaat van het verwarmingsketeltje stuk was. nieuwe thermostaat erin gezet alles gemonteerd en alles paletti. hartelijke dank aan de firma Cox in gronsveld voor hun voortreffelijke service zo kan het ook nog eens een keer.

p.s. het is toch een fasto BHE 2100

groete john
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Blij voor je dat het geregeld is. Maar effe uit niewsgierigheid heb je nu wel of geen comfortschakelaar op de 2100 BHE. Deze schakelaar zit normaal gesproken aan de boilerthermostaat en is heel vaak de reden dat het toestel in w.w blijft hangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu