Nefit Ecomline HR wel verwarming geen warm tapwater. Verwarmd CV water als SWW?

Jantje88

  • #1
Los van 't feit dat onze Nefit Ecomline HR uit 2001 op de nominatie staat om vervangen te worden, ben ik wel benieuwd wat er nu aan de hand kan zijn:
  • CV functioneert: Vloerverwarming en radiatoren worden warm. Bij warmtevraag vanuit de thermostaat springt de CV aan. Is er geen warmtevraag meer vanuit de CV, dan springt de CV uit.
  • Warm water in de douche (en wastafels badkamer) werkt minder tot niet: Soms wordt het water helemaal niet warm, soms is het water wel warm maar minder warm dan normaal, en is de waterdruk ook een stuk minder. Na X wordt het water ook weer (langzaam) koud.
Wat me opviel: Op het moment dat er wel warm water was in de douche, was er ook warmtevraag vanuit de CV. Op het moment dat het water in douche koud begon te worden, was ook de warmtevraag vanuit de thermostaat voor de verwarming gestopt.

Vraag: Kan het zijn dat de douche warm wordt met het water dat ook voor de verwarming gebruikt wordt? Verklaart voor mij de lagere temperatuur (want CV ingesteld op 55 graden) en minder druk, en het feit dat het water afkoelt wanneer er geen warmtevraag meer is vanuit de verwarming.
 
Laatst bewerkt:

Lange Herman

  • #2
Het lijkt wel een combinatie van een defecte driewegklep en een defecte boilersensor.
Want geen sww productie als er vraag is.
Wel als de verwarming aanstaat, maar dat kan alleen als de driewegklep defect is.
 

Jantje88

  • #3
Ik merk op dat SWW vrijdag niet werkte (en er CV water uit de douche kwam tijdens warmtevraag vanuit de thermostaat), maar daarna weer wel. In het weekend en vanmorgen was het SWW water weer gewoon warm zoals het hoort, gisteren niet.

Dit onregelmatige gedrag is ook toe te schrijven aan zo'n klep of sensor?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu