Nefit HR Combi wel warm water, geen verwarming

Puddingh

  • #1
Heb een Nefit HR Combi 32H uit 1994.
Deze geeft wel warm water, maar geen verwarming.

Bij aanzetten "P" in display en na hele tijd "0". Pomp draait wel, ik voel lichte trilling en als ik schroevedraaier op de schroef van het huis zet hoor ik aan het uiteinde dat het mechaniek draait.

Zet ik de warmtewisselaar op manual en voer ik warmwater naar de CV leidingen dan wordt dit kort daarop gewoon weggepompt.

Alles ontlucht, water bijgevuld, weer ontlucht, ook op CV.

Kan het zijn dat de pomp te weinig kracht heeft?
De pomp is 2 jaar geleden overigens vervangen.

Oh ja, alle radiatoren staan open en ik heb een honeywell Chronoterm III. Ook als de thermostaat losgemaakt is wil de verwarming niet gaan werken...
 

Ron CV

  • #2
Je zou de batterijen van de kamerthermostaat eens kunnen vervangen, vaak is dit het probleem zonder dat de kamerthermostaat dit aangeeft. En anders zou je de kamertherthermostaat aansluiting op de ketel eens moeten doorverbinden om te zien of de ketel dan wel wil aanslaan voor cv.

Succes
 

Puddingh

  • #3
Beste Ron,

Bedankt voor je tip, ik ben iets dichter bij de oplossing. De Honeywell chronoterm III heeft dit najaar nieuwe alkaline batterijen gekregen. Bij doormeten zijn ze nog op volle sterke, ook belast nog prima.

De honeywell staat serieel met een oranje sensor op de leiding. Als ik alleen de Honeywell gebruik, doet ie het niet, alleen de leiding/sensor ook niet, beide ook niet.

Heb nu een oude draaitermostaat teruggezet en nu doet ie het wel, maar ook niet samen met de leiding/sensor. De honeywell chronoterm III is in ieder geval stuk, mogelijk de andere sensor ook. Kan nu zonder die leiding sensor weer verwarmen met de draaitermostaat.

Dit weekend maar een nieuwe programmeerbare thermostaat halen. De leiding sensor zal ik later wel bestellen. Nogmaals bedankt voor je tip. Super!
 

Ketelman

  • #4
De leiding sensor/thermostaat zal wel bedoeld zijn om de installatie temperatuur laag te houden, mogelijk in combinatie met vloerverwarming.
 

Puddingh

  • #5
We hebben alleen houten vloeren maar kan me voorstellen dat de sensor de watertemperatuur had moeten bewaken. Ik zal een nieuwe sensor plaatsen, alleen weet ik niet meer van welke buis ik hem afgehaald heb. Is er iemand die me kan vertellen waar de senor moet? Misschien maakt het zelfs niet uit?

De nieuwe honeywell kloktermostaat komt 4 januari binnen.
 

Ron CV

  • #6
Bedankt voor je antwoord en fijn je weer op weg geholpen te hebben :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu