Vloerverwarming met stadsverwarming is ineens geen verwarming meer

penemue

 • #1
Hallo allemaal. Excuseer mijn slechte Nederlands, ik ben aan het leren.

Vloerverwarming die afgelopen winter werkte, werkt niet meer. Ik heb alle thermostaten in het appartement aangezet, er is er één voor elke kamer, en er wordt niets warm. Als ik naar het systeem kijk, zeggen de indicatoren OK, dus er is geen fout gerapporteerd. Als ik de leidingen aanraak, zijn ze bijna allemaal koud. Alleen de onderste voelen lauw aan, maar nauwelijks, het verschil is moeilijk te zien.

Ik heb gebeld voor reparatie, maar het zal ruim een maand duren voordat er een technicus komt. Ik heb bezoek en het wordt koud. Daarom vraag ik me af of er dingen zijn die ik kan proberen op te lossen.

Vriendelijke groeten

photo1698269529(2).jpeg photo1698269529(1).jpeg photo1698269529.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #2
Heb je een afleverset in de woning?

De knop met blauwe ring , deze eraf halen en kijken of de stift eronder soepel ingedrukt kan worden en vanzelf terug gaat naar buiten.

Als.deze niet naar buiten komt is dat het probleem en kan je dat vaak oplossen door tegen het huis van de kraan te tikken(Nooit op de stift) alleen stevig tegen zijkant/achterzijde.
 
 • Like
Waarderingen: penemue

penemue

 • #3
Bedankt voor het antwoord.

Ik heb gecontroleerd zoals je zei en de pin onder de blauwe ring gaat erin als ik hem duw en terugkomt. Dus ik neem aan dat het werkt. Hieronder staan foto's nadat ik het systeem heb ingeschakeld. Zo zie je dat de ringen eruit komen. Voor mij betekent dit dat iets heet wordt? Maar ik voel het helemaal nergens.

20231026_161107.jpg 20231026_161128.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #4
Zichtbare ringen geeft aan dat het ventiel word geopend en er warmtetransport zou moeten zijn.
Waar komt de warmte de woning in?
Er moet haast ergens een punt zijn waar ook de energiemeter zit, ik vermoed dat daar iets fout gaat.
Bel anders de energi leverancier van het warmtenet, zij zijn verplicht je direct te helpen als het aan de afleverset ligt.
 

penemue

 • #5
Sorry, ik weet niet wat je bedoelt met "afleverset".
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #6
De plak waar de warmte binnenkomt en verdeeld word naar jou verdelers.
 

penemue

 • #7
Ik heb Vattenfall gebeld en zij hebben een aantal controles uitgevoerd. Blijkbaar ziet alles er goed uit aan hun kant. Ze zeiden dat er misschien een klep zit tussen de stadsverwarming en de vloerverwarming, maar ik ken er geen. Vooral raar omdat alles afgelopen winter goed werkte. Dit is de verwarmingsunit die ik heb, wellicht is dit de afleverset. Wij hebben dit toestel nagekeken bij Vattenfall, de kleppen staan aan en de diagnose zegt oké.

20231026_192143.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #8
Dat is best knap, want dit is een standaard set en daar zit behalve de meter geen elektronica in om testen op afstand te kunnen doen.

Zijn de rode en blauwe kraan warm? Dat zijn de toevoerleidingen van het warmtenet.
De leidingen naar de binneninstallatie zitten achter het groene deel mogelijk dat daar nog iets zit.
 

penemue

 • #9
Ik heb het probleem kunnen oplossen door de knop met de blauwe ring te verwijderen, maar ook die eronder. Ook al kwamen de pinnen er weer uit toen ik ze erin duwde, ik heb toch je advies opgevolgd en op de pijpen getikt. Ik heb de knoppen teruggezet en dit lijkt de oplossing te zijn, aangezien ik zie dat de thermostaten op het WTH-systeem stijgen en de leidingen heet genoeg zijn.

Bedankt voor de hulp, zeer gewaardeerd! Dit scheelde mij veel wachttijd bij een monteur.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #10
Dat is dan mooi, veel warmte gewenst.
 
 • Like
Waarderingen: penemue

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu