Atag e : geen verwarming, wel warm water.

1Leek

  • #1
Hallo, veel gelezen op internet, maar ik kom er nog niet uit.
Het begon zo:
De verwarming bleef maar stoken zodat de temp te hoog werd. Er is een monteur bij gekomen die heeft dat blok die de 3 weg klep aanstuurt vervangen. Alleen hiermee was de verwarming niet mee gemaakt. De kachel sloeg niet meer aan maar wel warm water. Volgens monteur lag het aan de brander automaat of een kabelbreuk. Al met al 1,5 uur werk en geen gemaakte cv ivm hoge prijs van een brander automaat.
Nu heb ik een gereviseerde brander automaat via internet besteld en geplaatst. Er komt “good” op de display te staan, maar cv slaat niet aan terwijl de draadloze Honeywell thermostaat wel een vlammetje geeft op de display.
Nu wil ik checken of het aan de thermostaat ligt zodat ik dat kan uitsluiten. Weet iemand hoe ik dit het beste kan doen?

ik hoor het graag.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Dit is geen klus voor een leek.
Laat er een bedrijf naar kijken die verstand van zaken heeft, loze kreten zoals "misschien een kabelbreuk"
daar heb je niets aan. Als monteur dien je uit te zoeken of er een kabelbreuk is zodat je dat kan uitsluiten
of je blijft er van af en stuurt geen rekening.
 

ro0llo

  • #3
Terzijde, ik zou nooit zelf aan een cv klussen ivm koolmonoxide e.d., maaaar, hoor je de 3 weg klep wel terug draaien naar de verwarmingsstand zodra je stopt met warm water tappen & de thermosstaat in de huiskamer omhoog draait?
 

1Leek

  • #4
Ik heb even warm water gepakt , en de klep blijft altijd in de zelfde stand te staan zie ik. Ik hoor nu wel een klein beetje gesis wat uit de automatische ontluchten komt.
over de monteur had ik niet zo veel vertrouwen in. Toen hij het blok voor de 3wegklep aansturing had vervangen moest hij nogmaals naar zijn auto omdat het nieuwe onderdeel volgens hem ook al kapot was. Kan misschien gebeuren, maar gaf mij weinig vertrouwen, zeker omdat het daarna nog niet gemaakt was.
Mijn vraag is nu aan jullie, moet een 3 weg klep in een neutrale stand komen te staan of staat deze altijd in de stand om warm water te geven?


64708F43-3074-4AA3-AB81-BAAC561DE007.jpeg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
voor de cv functie dient de witte stift naar binnen te lopen, de klep staat nu in rust positie dus ww.
wat is er nu vervangen dan de motor(het grijze kastje) of het binnenwerk wat achter de motor zit?
 

1Leek

  • #6
Het grijze kastje is vervangen.
Ik heb het grijze kastje er af gehaald en dan staat het witte palletje in de middenstand. Maar ik zie gewoon dat er geen signaal binnen kom bij de ketel.
Ik heb een Honeywell Lyric T6r, en daar zit een testknop op. Als ik die in druk moet er een signaal naar de ketel gaan. Deze komt binnen op klem 22 en 23 op de ketel. Wat zou ik hier moeten meten, iemand een idee van?

Schermafbeelding 2023-04-08 om 10.53.52.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu