Nefit 2520 V combi verwarming bloedheet en geen heet water

Geve

  • #1
Hallo,

Ik heb van de week mijn Vaillant sinemot 18T3W combiketel vervangen voor een Nefit 2520 V combiketel.

ik heb een nieuwe dikwandige dakdoorvoer geplaatst alle leidingen goed aangesloten.

Nu het probleem:

als ik de steker in het stopcontact steek komt er eerst een 0 in het display dan begint de ventilator even te draaien vervolgens komt er heel even een 7 in het display daarna weer een 0 dan gaat de ventilator opnieuw aan en wordt de gasklep opengestuurd hierna wordt het gas ontstoken en krijg ik hoog vuur, en in het display verschijnt -.(een streepje met een puntje) dit betekent in bedrijf.

zover zo goed dus lijkt me.

maar nu blijft de ketel hoog vuur geven en stookt de verwarming bloedheet, als ik nu heet water pak, blijft het water koud en de verwarming blijft doordraaien.

ik verdenk de driewegklep deze heb ik er vandaag uitgehaald en losgemaakt, blijkt er een piepklein gaatje verstopt te zitten met kalk.
dus kalk verwijdert en driewegklep weer teruggeplaatst.
echter zonder resultaat.
nu verdenk ik de spoel die op de driewegklep zit.

mijn vragen:

kan ik deze spoel doormeten? en hoe
en is de spoel los uit te wisselen of is hij alleen in combinatie met de driewegklep te krijgen
heeft iemand nog een (andere) suggestie
 

Ron CV

  • #2
Bij mijn weten is deze spoel los te verkrijgen, spoel is door te meten met een multimeter en dan zou je bij een bepaalde temperatuur een bepaalde weerstand moeten meten. Misschien dat iemand weet hoe die waardes liggen.
 

Geve

  • #3
Hallo,

ik heb nog wat extra informatie, als ik namelijk de thermostaat (nefit modulator) loshaal, blijft de verwarming gewoon doorstoken.
zou het dan al een fout in de brainbox (type fasto micro-4) zijn?

groetjes
 

Chathanky

  • #4
De drieweg klep blijft verdacht, en volgens mij gewoon in de cv stand hangen, laat de termostaat even los en kijk of er op de driewegklep met de hand te bedienen is. Als je hem omzet verwarmt hij de boiler en moet de ketel afslaan als de boiler weer op temperatuur is.
 

EdP

  • #5
Blijft de ketel ook doorploeteren als je de draden van de kt aan de ketelzijde losmaakt?
 

Geve

  • #6
Hallo meedenkers,

Chathanky: de driewegklep is helaas niet met de hand te bedienen.

EdP : de verwarming blijft idd doorgaan als ik de kamerthermostaat aan de ketelzijde losmaak.
 

EdP

  • #7
OK, dat sluit dan een kortsluiting in de draden naar de thermostaat uit.
 

Patrick nf

  • #8
Zo te lezen wordt je ketel aangestuurd door de vraag voor warm water (door het los trekken van de stekkertjes op de boilerthermostaat stopt ie (gele draden naar die witte draaiknop naast de brainbox))

De 3-wegkl zal dus idd niet goed werken. Als het tst aan is moet klep 24VAC krijgen om te schakelen. Door 1amp stekkertje los te halen en tegen het contact te drukken kun je horen of de klep werkt. (tikt als je contact maakt). Het gaatje was verkalkt dus het tst heeft een tijd stil gelegen. Het is goed mogelijk dat ook het binnenwerk van de klep niet meer soepel werkt. Als je klep uit elkaar hebt moet bij het drukken op de schotel rand deze soepel op en neer gaan. Zo niet dan die verv.

succes,
Patrick
 

Geve

  • #9
Hallo meedenkers,


Het probleem was idd het schakelen van de driewegklep.
Ik heb deze zojuist vervangen en heb nu warm water.

echter doet zich nu het volgende probleem voor:

de ketel stookt het water op tot 90 graden en geeft dan achtereenvolgens de code's 4 (gevraagde aanvoertemperatuur bereikt) en code 5 (tijdens tappen toestel boven 85 graden celcius)

die laatste code zou een gevolg zijn van een lekkage in het tapcircuit, ik kan echter nergens een lekkage ontdekken.

Ik wil iedereen tot zover alvast bedanken voor de reakties, en hoop erop dat dit laatste euvel ook nog opgelost kan worden via deze weg.
 

Chathanky

  • #10
Zoals ik verneem is het alleen het tapwater dat te heet wordt.

Zoek dit probleem dan in de boilertermostaat, ergens in de boiler zit een dompelvoeler met een metalen draadje, die registreert de temperatuur van de boiler, doet die dat niet, dan spreekt de maximaaltermostaat aan en gaat dan in storing.

Ik ga evan uit dat je de bedrading wel goed hebt aangesloten van de driewegklep, ik ken jou toestel niet uit m`n hoofd, maar het kan mogelijk zijn dat als de cv warmte vraagt de boiler verwarmt wordt, ivm het verwisselen van de elektrische aansluitingen. Dit is sugestie van mij, ik ken het elektrisch schema van jou ketel niet, maar het kan een mogelijkheid zijn.
 

Patrick nf

  • #11
Klopt, de boilerthermostaat schakeld te laat waardoor tst eerst te heet is (4) en dan boven de max temp voor ww vraag staat (5).
Je zou de boilertherm op 'zuinig'in kunnen stellen en als dat nog niet het gewenste resultaat geeft dan de BT vervangen. Hoe lager de instelling hoe sneller het tst uitschakelt en hoe lager de temp. in de ketel eindigt.

succes.
Patrick

p.s: er kan ook nog wat lucht in je boilertje zitten wat er eerst uit moet.
 

Geve

  • #12
Hoi

echt snelle service!

ik heb het boilertje ontlucht en de comfortknop stond al op zuinig.
probleem blijft, dus moet ik de boilerthermostaat uitwisselen.

ik hoop dat ie 't dan eindelijk doet.

p.s. bedrading zit weer aangesloten zoals die zat dubbele rode draad rechts enkele rode draad links dit is van vooraf gezien, dus dubbele draad aan de kant van de boiler.
 

Chathanky

  • #13
Spoel 3-wegklep tussen de 50 en 70 ohm.
 

EdP

  • #14
De Comfort-knop instellen op zuinig betekent slechts dat de boiler niet z'n uiterste best gaat doen om altijd een voorraadje warm water paraat te houden van de ingestelde temp.

Verstand heb ik er niet veel van, maar toevallig weet ik dat je bij deze ketel de mengtemp. nog kunt instellen. Misschien is het alleen maar dat. Dit kan door simpelweg het linker potmetertje in te stellen op de gewenste waarde (min. 60 i.v.m. legionella). Dit bevindt zich achter het metalen plaatje waar o.a. het display in bevestigd is. Voordat je allerlei circuits of thermostaten gaat vervangen.

Dat er iets defect is kan natuurlijk altijd nog.
 

Geve

  • #15
Chathanky schreef:
Spoel 3-wegklep tussen de 50 en 70 ohm.
Ja, 65 ohm

ik heb mijn boilerthermostaat er nu uit, kan ik hier ook iets aan doormeten?
 

Geve

  • #16
Potmetertje is van fabriek uit ingesteld op 60 graden, er zit nog een onbeschadigd stickertje op beide potmeters dus hier is nog niet aan gedraaid.
 

Chathanky

  • #17
Als het ntc of ptc kan dit, ik weet niet wat voor type het is.

Dit zijn de enige gegevens die ik zo heb.
modulatiespoel gasblok tussen de 120 en 150 ohm.
vaste spoel gasblok 50 en 70 ohm.
 

Patrick nf

  • #18
Je kan alleen meten of die schakeld of niet. Het is een maak/breek contact en zoals het zich laat aanzien schakeld ie niet meer uit. (onderbreekt de contacten dus niet)

Waneer de voeler heet genoeg is verbreekt het contact waardoor de ketel weet dat de ww vraag voldaan is.

met potmtr's op de print verdraaien bereik je in dit geval niets.

m.vr.gr,
Patrick
 

Chathanky

  • #19
Je kan een gasgevulde termostaat meten in een pannetje water die aan de kook brengen, en als je een termometer bijzet kijken waneer de termostaat schakelt.
 

Geve

  • #20
Patrick nf schreef:
Je kan alleen meten of die schakeld of niet. Het is een maak/breek contact en zoals het zich laat aanzien schakeld ie niet meer uit. (onderbreekt de contacten dus niet)

Waneer de voeler heet genoeg is verbreekt het contact waardoor de ketel weet dat de ww vraag voldaan is.

met potmtr's op de print verdraaien bereik je in dit geval niets.

m.vr.gr,
Patrick
ik meet 0,2 ohm over de contacten en als ik de thermostaat in heet water hang (uit de waterkoker) verandert er niets, dus mag ik aannemen dat ie kapot is
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu