Geen enkele verwarming wordt warm

segermans

  • #1
Beste klussers,

Ik ben bezig met mijn badkamer renovatie op de 2e verdieping waarvoor ik deels het CV leidingwerk vervangen heb. Momenteel krijg ik mijn CV niet goed aan de praat -- alle verwarmingen blijven nagenoeg koud.

De CV aanvoer loopt als volgt:

1. CV ketel verdieping 2
2. Badkamer verdieping 2. Aftakking 1 = radiator badkamer (deze hangt nog niet, dus leidingen zijn afgedopt!). Aftakking 2 = naar radiator kamer ernaast
3. Woonkamer verdieping 1. Aftakking 3 & 4 = radiatoren in de woonkamer
4. Keuken verdieping 1. Aftakking 5 = keuken
5. Logeerkamer verdieping 2. Aftakking 6 & 7 = logeerkamer.

Hieronder wat informatie over de situatie:

- Ik heb stuk in de badkamer volledig vervangen. Dus: nieuwe hoofdleiding die aansluit op de bestaande leiding in de woonkamer + nieuwe aftakkingen voor een nieuwe radiator in de badkamer & aansluiten op bestaande radiator in kamer ernaast.
- Een loodgieter heeft geverifieerd dat de pomp, 3 weg klep & automatische ontluchter goed werken. Verder heb ik samen met hem het systeem proberen te ontluchten. Zijn gedachte is dat er lucht blijft hangen in het systeem en dat dit er niet uit komt. Specifiek denkt hij dat er lucht blijft hangen in de hoek van mijn badkamer, omdat de hoofdleiding van de CV daar 20cm omhoog komt, aftakt naar een radiator, en en weer naar beneden gaat naar de woonkamer. Echter: in de oorspronkelijke situatie ging de hoofdleiding ook al 20cm omhoog en weer naar beneden.
- 2 pijpssysteem
- Ketel wordt heel snel warm en springt dan in code 6 (20 jaar oude Reheha Quinta ketel, wordt volgende week vervangen) = temperatuur 5 graden boven de ingestelde temperatuur, waardoor hij ermee stopt. Aanvoer onder de ketel is altijd heet, retour in principe ijskoud.
- Samen met de loodgieter heb ik de afgedopte radiator geprobeerd door te lussen (zonder ontluchter!). Dit resulteerde soms soms in dat de tweede radiator in de cirkel deels lauw werd (de eerste is afgedopt, namelijk de radiator die uiteindelijk in badkamer komt) & een hete retour leiding (logisch, want het water komt meteen heet terug).

Heeft iemand een idee? Mijn vermoeden ligt dat de afgedopte radiator een rol kan spelen, alsmede het stukje waar de hoofdleiding 20cm omhoog komt. Ik zal straks even wat foto's maken.

Ben benieuwd! Dank.

Groetjes,
Seger
 

segermans

  • #2
20231201_171008.jpg
20231201_171021.jpg
20231201_171047.jpg
20231201_171054.jpg
hierbij wat fotos. De cv leidingen lopen via de buitenkant van de badkamer. Op foto 1 is de achterste leiding aanvoer en de voorste retour. Op foto 2 is dat omgedraaid - de binnenste leiding is aanvoer en de ander retour. Op foto 3 is de aftakking naar de gewenste badkamer radiator te zien en op foto 4 de doorlus met kraan.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Foto 1 met die kattenrug, de aansluitingen naar die radiator ontluchten, dan ben je de luchtbellen wel kwijt.
 

segermans

  • #4
Je bedoelt de knelkoppelingen die op de radiator aansluiten even losdraIen om te ontluchten?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Als er een radiator op zit dan hoef je alleen die te ontluchten, alle lucht gaat daarheen want dat is het hoogste punt.

Met alle kranen open moet er circulatie zijn, of je hebt ergens een verstopping door lucht of een knik, rommel of vergeten dopje.
 

segermans

  • #6
Zou het kunnen zijn dat mijn retourleiding lucht verzamelt (dat is de voorste leiding op foto 1) die niet weg kan naar de radiator via de aftakking omdat de aftakking naar beneden wijst?

Het ontluchten van die radiator werkt niet goed.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #7
Wat werkt er niet goed bij het ontluchten van die radiator?

Ik zou een flinke leuke water via de ontluchter uit die radiator laten met de kraan dicht. Dan komt het water via de retour en neemt met een beetje geluk eventueel lucht uit die kattenrug mee.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu