Beluchting afvoer

Wim100

  • #1


In de badkamer loopt het water in mijn douchebak en badkuip onregelmatig door. Het water van de wastafel loopt goed weg. Verder loopt het water in de keuken (spoelbak en afwasmachine), kast (wasmachine en droger) en toilet (w.c. en fonteintje) goed weg. Ik heb ontstoppingsmiddelen gebruikt. Als ik de ontstopper bij de douchebak flink beweeg, loopt het water snel weg. Ik denk dat er sprake is van een beluchtingsprobleem. Als er gedoucht of met de ontstopper gewerkt wordt, hoor ik het soms in de keuken borrelen. Als ik water in de keuken doorspoel of de vaatwasser voert water af, hoor ik het soms bij de douchebak of badkuip borrelen.
Ik woon in een niet zo oud appartementencomplex. Dus ik denk dat de gezamenlijke ontluchting wel goed zal zijn. Dus mijn enige leken-conclusie is de beluchting. Als dit de oorzaak is, is de enige plek waar ik een beluchter kan plaatsen in de keuken. Ik heb een foto van de afvoer van de spoelbak (groot en klein) met de afvoer van de vaatwasser gemaakt.
Is deze klus (als ik gelijk heb m.b.t. het probleem)beter door een loodgieter te doen of is dit zelf ook eenvoudig te maken.
Is er ook een foto of tekening te plaatsen van een beluchter? Ik weet niet hoe het er uit ziet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2


dit is een sifon met beluchter

zo er tussen
 

Wim100

  • #3
Dat ziet er heel duidelijk uit. Bedankt voor de aanwijzing.

Toch nog een vraagje: Heeft u ook het vermoeden, mijn beschrijving van het probleem gelezen hebbende, dat het met beluchting te maken heeft?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Het kan ook wezen dat je leiding wat dicht slipt

wie niet waagt wie niet wint :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu