Afvoerprobleem of beluchtingsprobleem?

Pascalboss

  • #1
Sinds kort hebben wij in ons complete afvoersysteem borrelende geluiden zowel op zolder als in de keuken. nu vraag ik mij af heb ik last van een beginnende verstopping of heb ik last van een beluchtingsprobleem?

heb als laatste een standbuis met dakdoorvoer toegevoegd aan het systeem. dit omdat het er helemaal nooit heeft gezeten. oude bewoners hebben op de badkamer de afvoerbuis weg gezaagd en er een ventilator ingezet.

nu is mijn vraag heb ik een verstopte afvoerbuis richting het hoofdriool of misschien toch een beluchtingsprobleem.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Lijkt toch op een beginnende verstopping vaak kan in kleine leidingen dicht slippen onstaan.en in de hoofd leiding vaak half vol staat met water.
 

Pascalboss

  • #3
Helemaal gelijk henk vandaag een ontstoppingsbedrijf laten komen. aangezien er met de hg duo ontstopper en veer niks gebeurde.

oorzaak is een verzakt putje in de voortuin die papier verzamelde


bedankt voor je snelle antwoord.
 

Knuppel

  • #4
Wat ook wel eens wil helpen is, terwijl je aan het ontstoppen bent, kokende water door de afvoer gieten. Vetresten etc komen dan sneller los.
Met papier gaat dat niet lukken denk ik :mrgreen:
 

Pascalboss

  • #5
Haha nee heb ik inderdaad ook gehoord. Gister eerst wat soda met kokend water erin maar dat gaf geen sjoege. En vandaag liep helemaal niks meer weg dus maar een bedrijf gebeld en die waren er binnen 10 min.

Riolering is zowieso beetje vreemd aangelegd vond ik zelf al en is het ook bevestigd.

Nu vroeg ik me nog even af klopt het dat er 2 erfscheidingsputten zijn 1 op de grens en de ander vlakbij het huis of wordt dit anders genoemd want in de put vlakbij het huis daar zat het probleem in omdat de buis naar het hoofdriool iets hoger lag als de put zelf
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
@Knuppel, Vet lost niet op zoals op foto is aan gekoekt hier helpt alleen een dikke mechanische veer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu