Inregelen vloerverwarming 1e keer

Nondre

  • #1
Wij hebben in een deel van onze boerderij vloerverwarming gelegd. Op de vloer hebben we hardsteen liggen wat er nu 2 a 3 maanden in ligt. Aangezien we nog aan het isoleren zijn (o.a. het dak) is de omgevingstemperatuur in huis nog niet echt super (ca. 14 a 15 graden).
Gisteren hebben we voor de allereerste keer de vloerverwaming ingeschakeld om hem te gaan inregelen. Nu hebben we gehoord dat de thermostaat in de ruimte continu vragend moet staan en de starttemp. op de verdeler staat nu op ca 24 graden.
Moeten we de temperatuur van de themostaat op de verdeler (de watertemperatuur) iedere dag een graad opvoeren? En tot welke temp en daarna weer 1/2 a 1 graad per dag terug?
Moet de ruimte thermostaat continu vragend blijven staan, want we horen de gasmeter nu continu draaien (hij staat op 18 graden)?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Nou in mijn ervaring hoeft hij niet continu op warmtevraag te staan.
die graag per dag houdt ik altijd wel aan idd. Dus gewoon de thermostaat op de gewenste temperatuur zetten. In de praktijk komt dat er wel op neer dat de ketel een koop zal branden. Omdat de vloer nog niet heel warm wordt, krijgt hij de ruimte moeilijk of helemaal niet warm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu