Vloerverwarming inregelen, rendeert vloerverwarming optimaal

DrJonskitov

  • #1
Hallo,
Ik weet dat hier al vele forum posts over zijn geweest, maar kan toch het antwoord niet vinden. Bij ons in de woning hebben we beneden vloerverwarming en op de overige verdiepingen radiatoren. Aangezien onze woonkamer op de 1e verdieping is zit daar de thermostaat (Toon), die het hele zaakje middels opentherm regelt. Ik heb de max temp van m'n ketel, een Daalderop Combifort 24/50+ op 60 graden staan en het huis is matig geisoleerd.
Nu ben ik sinds kort aan het kijken of ik mijn cv beter kan inregelen en daarbij ook mijn vv.
Ik ben me ervan bewust dat de situatie niet optimaal is met een thermostaat op een andere verdieping dan mijn vv maar over het algemeen krijgen we de vloerverwarming goed warm. Waar ik nu vooral mee zit is dat ik geen idee heb of de vv optimaal rendeert. De vv is hydrolisch neutraal en de thermostaat staat op 40 graden afgesteld. Deze temperatuur wordt over het algemeen (niet altijd) ook netjes gehaald. Echter, het verschil tussen de aanvoertemperatuur en de retour temperatuur is vaak maar een paar graden, als er uberhaupt al een verschil is. Zeker is de temperatuur van de aanvoer zakt naar bijv 30 graden is er bijna geen verschil meer. Ik heb mijn pomp snelheid al verlaagd naar stand 1, maar dat heeft nog geen effect. Er zijn trouwens 3 even grote groepen op aangesloten.
Is dit iets dat ik kan dan wel moet fixen? Ik heb wel gelezen dat het retourventieltje kan worden geknepen, door met een inbussleutel dat wat dicht te draaien, oid.
Kunnen jullie mij helpen met wat ik hier het beste kan doen. Alvast bedankt.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
M.i. is hier maar één advies op z'n plaats: afblijven als je niet weet wat de gevolgen zijn.
Bij gelijke groepen valt er weinig "in te regelen".
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu