Vloerverwarming inregelen - hoe het beste aanpakken?

Roel22

  • #1
Mijn vloerverwarming heeft al jarenlang koude plekken. Ik heb gehoord dat inregelen mogelijk de oplossing kan bieden. Ik heb alleen geen idee hoe dat moet. Wat ik wel weet: de grote thermostaatknoppen links en rechts staan beide op 2. De vijf kleine knoppen daaronder staan volledig open. De vloerverwarming is van Therminon en ik heb stadsverwarming. Kan iemand me vertellen hoe ik dat het beste kan aanpakken? Alvast bedankt!

 

Marcn88

  • #2
Als de knoppen beide op 2 staan is de rechter knop iig defect deze zou de temperatuur in de aanvoerbalk dan moeten begrenzen op zon 20 a 25 graden en gezien uw temperatuurmeter geeft deze veel meer aan tenminste zo lijkt t op de foto. Tevens ligt uw maximaal beveiliging eraf (het zwarte kastje waar de stekker aan zit deze hoort op de onderste balk te zitten)
Dan het inregelen zorg dat alle retourslangen nagenoeg dezelfde temperatuur hebben, u hebt dan een perfect ingeregelde vloerverwarming
 

Roel22

  • #3
Ik heb het zwarte kastje teruggeplaatst op de onderste balk. Gevolg is echter dat de temperatuur nog verder is opgelopen, tot de maximale stand...
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Zoals gezegd, de thermostaat knop met het capillair is defect of zit er niet goed op.
 

Roel22

  • #5
Ik heb de stekkers van de pomp en het zwarte kastje eraf gehaald om alles te laten afkoelen. De volgende dag weer teruggedaan. De thermostaatknoppen staan op 1,5. De ene meter wijst nu 29 graden aan, de tweede (de rechtse) 39. Wijst dat nog steeds op een defecte knop? Kan dat ook iets te maken hebben met de koude plekken op de vloer?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu