Kroonluchter blijft zwak branden

YouriB

  • #1
Ik heb een kroonluchter gekocht tweedehands.Na het aansluiten,met twee draden,vond ik hem te zwak branden voor boven eettafel.Maar hoeveel watt lampjes ik er ook indoe,het licht blijft even zwak.Hij is aangesloten op dimmer,maar die werkt goed,want er hing eerst een andere kroonluchter die gewoon veel licht gaf.Wat kan het probleem zijn?
 

DeSoester

  • #2
Wellicht een foute aansluiting waardoor ze in serie zitten?
Of een andere optie zou kunnen zijn dat de dimmer overbelast is.
 

YouriB

  • #3
Zou de foute aansluiting in de lamp moeten zitten dan?Aansluiting aan plafond moet volgens mij goed zijn,de blauwe op de blauwe en de overgebleven draad op de andere.Kan overbelasting omdat het 6 lichtpunten zijn?Ook al doe ik er maar 15 w in ook dan branden ze niet zo fel als mijn vorige kroonluchter met 5 lichtpunten en ook 15 w lampjes.
 

Kaajee

  • #4
Probeer het eens zonder dimmer, dus de dimmer er ahw tussenuit halen; die dimmer heeft een ingang en een uitgang, als je die 2 draden (tijdelijk) even met elkaar verbind zou je kroonluchter op volle sterkte moeten branden. Je kunt ook de dimmer (tijdelijk) even vervangen met een gewone schakelaar, kun je dezelfde test doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu