Lekstroom in koperen kroonluchter?

Karel87

  • #1
Beste allen,

Sinds enige tijd ben ik bezig met het opknappen van een koperen kroonluchter. Nu viel mij op dat zodra ik de (inmiddels grotendeels gedemonteerde) kroonluchter aansluit mijn spanningszoeker (schroevendraaier) aangeeft dat de koperen lamp zelf onder spanning staat.

Eerst dacht ik zelf aan een kapot stroomsnoer in een van de 8 armen maar ik heb ze inmiddels allemaal afzonderlijk een keer aangesloten en bij elk gaat het licht branden maar geeft het lampje van de spanningszoeker eveneens aan dat de lamp lichtelijk (het lampje brandt niet zo fel) onder spanning staat.

Het zou me verbazen als alle 8 de stroomsnoeren in de 8 armen beschadigd zijn. Is het ook mogelijk dat de stroom in het stroomsnoer dat door elke arm loopt een lichte spanning opwekt in de koperen lamp zelf? Of is er mogelijk nog een andere verklaring voor dat mijn spanningszoeker een lichte spanning op de lamp aangeeft?

Met vriendelijke groet,
Karel
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De enige juiste methode om dat te meten in met een Isolatietester, zo'n spanningzoeker is daar helemaal niet geschikt voor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu