7Kg kroonluchter ophangen

PlaneTeeR

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een kroonluchter van 7 Kg aangeschaft ter vervanging van een plafonnière. Deze was bevestigd aan een centraaldoos. Nu wilde ik weten of deze 7Kg kan dragen. Het zit stevig vast maar er is al een vervorming in het afdekplaatje. Als de centraaldoos het kan hebben, zijn er dan metalen plaatjes beschikbaar, of is het beter om er een gat naast te boren en het daar met een plug aan te hangen (waardoor ik dat weer moet afdekken). Heeft iemand misschien een ander voorstel? Het is een betonnen plafond.

Alvast bedankt

Johnny


 

System7

  • #2
7 kg zou ik in elk geval niet aan het afdekplaatje ophangen, dat is wel sterk genoeg voor een peertje of een klein armatuur maar 7 kg is echt teveel, wat ook blijkt doordat het plaatje vervormt.

Je zou een stalen strip kunnen maken die je diagonaal over het afdekplaatje laat lopen, met twee gaten voor de schroeven. In het midden een oogje erop (lassen of schroeven) en daar de lamp aan ophangen. Volgens mij zijn zulke beugels/strips ook wel in de handel te krijgen, soms worden ze meegeleverd met (zware) lampen.

Maar eigenlijk is ook het kunststof centraaldoosje in het beton niet bedoeld om zware lasten aan op te hangen. De beste optie is dus een stevige keilbout met oog naast de centraaldoos te boren (oppassen dat je niet door de leidingen in het beton boort) en daar de lamp aan op te hangen.
 

PlaneTeeR

  • #3
Dat van die beugel lijkt mij wel wat, alleen kan ik die beugels niet vinden op het internet. Het is ook niet met de kroonluchter meegeleverd. Zijn die wel bij een bouwmarkt te vinden denk je?
 

System7

  • #4
Ik heb er nooit zo op gelet; geen idee of de bouwmarkt zoiets heeft. Maar een goede verlichtingszaak heeft vast wel dergelijke dingen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu