Wtw: aftoppen afzuiging keuken

Marlein

  • #21
En daar raakte ik dus van in de war, want die blijven gewoon op hun plek zitten. :D
en de ruimteindeling verandert niet.

Ik heb erover geslapen en ik denk dat we het alsvolgt doen. De keukenafzuigentiel verplaatsen we een meter of 1.5 omhoog. De aan en uit schakelaar verplaatsen we naar de achterkkant van het muurtje waar hij nou zit. Dat is dan in de badkamer. Het liefst zou ik dan een timer erop willen , zodat hij aangaat bijv. Als het lichtknopje aangaat en dan als het licht uitgaat nog een uur ofzo blijft werken. Of niet gekoppeld aan het licht, maar wel met timer.
 

Chathanky

  • #22
In een keuken en een badkamer hoort een centraal systeem af te zuigen en niet in te blazen.
 

Marlein

  • #23
Wij hebben geen standaard huis. In de woonkeukenverdieping (waar ook de badkamer zit) zijn ook 2 inblaaspunten. De woonkamer, 1 verdieping hoger heeft ook 2 inblaaspunten en de slaapkamers (in het souterrain) hebben ook 2 inblaaspunten.
De inblaaspunten in de woonkeuken zitten helemaal aan de andere kant van het kookgedeelte bij het eettafelgedeelte tegen het plafond aan (op 4,5m hoogte). Dus op elke verdieping 2 inblaaspunten en op de middelste verdieping 3 afzuigpunten.
Ik kan het ook niet helpen.
 

Chathanky

  • #24
Maar dat verklaart wel een hoop.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #25
Je gaf aan dat je er mischien wel een timer tussen wilt hebben.
De electro specialisten hier zullen daar vast een oplossing voor hebben.
Er zijn namelijk merken WTW die zelfs met vocht indicatoren werken.
En deze hebben ook een filter indicatie.
En voor de afzuiging van de badkamer zou ik vragen om de ventielen af te stellen op een groter volume,en die van de wc kan dan mischien wel wat geknepen worden zodat het weer in balans is.
 

Marlein

  • #26
Ofwel ik deponeer dit probleem bij de electra-afdeling van het forum. Of bedoel je de installateur, die van toeten nog blazen wist?

Onze wtw heeft in ieder geval een filterindicatie. Althans hij geeft aan wanneer die vervangen moeten worden. Vochtindicator zal ik eens in de gebuirksaanwijzing opzoeken.

DE wc staat al veel dichter dan de badkamer, zag ik gister bij het reiningen van de ventielen.
We gaan ermee aan de slag.

sanx!
 

Elmertje

  • #27
Aanpassingen maken aan een reeds bestaand Balans ventilatie systeem is wel te doen maar luisterd toch wel nauw. Ik ga er even vanuit dat alles in eerste instantie goed is aangesloten. Op een WTW systeem kan alleen maar een motorloze wasemkap worden aangesloten.
Een WTW systeem maakt gebruik van de afgezogen WARME lucht in badkamer, toilet EN keuken om zo de aangevoerde buitenlucht op te warmen. Een afzuigpunt in de keuken wweghalen (waar doorgaans veel warmte wordt geproduceerd) betekent dan ook een lager rendement van de unit en hogere stookkosten (hoe minimaal ze ook zijn)
Toevoeren doe je in principe in alle overige ruimtes. omdat er geen afvoer zonder toevoer kan zijn is het NOODZAKELIJK dat er openingen onder de deur zitten of (zoals in bv Duitsland veel gebeurd) roosters in de deur. Dit zorgt er voor dat de toegevoerde warme luch in bijv de woonkamer kan overstromen naar het toilet. Aangezien het een balans ventilatie systeem betreft dient er voor gezorgd te worden dat er net zo veel toe- als afgevoerd wordt. Dit dient door een installateur te gebeuren die het systeem kan inregelen. Om er voor te zorgen dat u in de badkamer de ventilatie aan kan zetten kan de unit worden uitgebreid met (tot 32) draadloze wandschakelaars die op de wand geplakt kunnen worden.
Sorry, een heel verhaal maa rik hoop dat het duidelijk is.
Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu