Welke radiator bij vloerverwarming?

Biancab

  • #21
Vvw instellingen heb ik alle varianten al geprobeerd. Daar ben ik niet naar op zoek. Verder isoleren heeft geen zin volgens de isolatie bedrijven. We willen dus radiatoren bij plaatsen. Wat is het advies, low h20 radiatoren/convectoren van jaga, of traditionele radiatoren? Iemand daar ervaringen mee?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #22
Het hele huis komt dus op temperatuur dus vermogen heb je genoeg, Staat je kamer thermostaat op nachtverlaging ingesteld?

JA haal die er uit vloerverwarming is absoluut geen nachtverlaging.

De koude val kun je opvangen met LOW H2O conrectoren, voordeel is dat je met dezelfde temperatuur als je vloerverwarming gaat werken. radiatoren hebben een hogere aanvoertemperatuur nodig of ze worden groter om aan je benodig vermogen te komen.

Jij wilt je koudeval van de ramen weghalen, google eens op DBE.

Mvg

John
 

Bernhard

  • #23
Frontoppervlak van de extra radiatoren moet groot zijn. Met een groot frontoppervlak kan het tekort aan stralingswarmte van de vloerverwarming worden opgevangen. Je komt wel gauw op hele grote radiatoren. Dat gaat dus ook met extra wand- en of plafondverwarming. Met deze uitbreiding kan de watertemp. lager worden. En gaan de stookkosten omlaag.
De convectoren met ingebouwde ventilator verhogen de luchtcirculatie. Bij vloerverwarming is er geen luchtcirculatie nodig. De warmte van vloerverwarming is een lichtstraal, infrarood licht. Die lichtstraal kan de lucht, een gas, niet opwarmen.
In de deuren zit meestal geen HR++ glas.
In de deuren zit vaak glas met een dikte 12mm.
mvgr bernhard
 

Biancab

  • #24
De hele winter heeft de thermostaat op een constante temperatuur gestaan van 21graden. Dag en nacht.

Wij hebben ons verdiept in de h2o radiatoren maar zijn bang dat juist de lage temperaturen van de zogenaamde convectoren de koude val niet goed oplossen en t "aangenaamde" van de stralingswarmte mist. Daarbij is t een convector. Uit is uit. Geen "na-straling" van je radiator. Grote temperatuurverschillen bij aan/uit.
Dbe is toch een tijdelijke functie met een knop? Waarin je max 15min de mini ventilator in de convector laat draaien?
Dus ja, zijn de h20 convectoren wel de juiste oplossing? Ook omdat buren met de traditionele radiatoren geen last hebben van koudeval?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #25
Ben je daar op een koude avond op visite geweest en toen geen koudeval gevoeld of heb het alleen maar gevraagd? Een mens zit raar in elkaar.
 

Biancab

  • #26
Een paar keer geweest. Voelde gewoon aangenaam.
Anderr buren gevraagd en die voelen ook geen kou....
Comfort blijft altijd iets persoonlijks, maar bij ons lijkt t echt wel kouder / minder aangenaam door de vloerverwarming....
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #27
Wat is de luchtvochtigheid in de woning? (bij 21 graden)
 

Biancab

  • #28
Rond de 50. Zoals t hoort toch?
 

Biancab

  • #29
Of zou infrarood panelen een oplossing kunnen zijn? Wie heeft daar ervaring mee?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #30
Ineens had ik een helder moment, komt niet veel voor maar nu dus wel :D .

je slangen zijn ingefreest zeg je hoe is de vloerverwarming gelegd heb je er fotos van misschien.

denk dat jou probleem is dat de slang niet in een slakkenhuis is gelegd en dus geen gelijkmatige verdeling van de warmte heeft.

als je foto's hebt post ze dan maar even als je wilt.

John
 

Biancab

  • #31
Dat is t helaas ook net. Alles in slakkenhuis gelegd. Meerdere mensen hebben de fotos al gezien. Zal vanavond wat fotos posten.
Dus ja, we blijven met de vraag zitten: alles lijkt goed aangelegd, er is voldoende capaciteit, maar zoals sommige mensen hier toch zeggen: veel warmteverlies door de pui....en hoe kunnen we dat t beste opvangen?
We hebben al luxaflex duette. Moeten we toch nog denken aan extra dikke gordijnen, maar dat is overdag geen optie, vandaar de vraag voor radiatoren en zo ja welke!?
 

Biancab

  • #32



Netjes in een slakkenhuis gelegd toch?

Wie geeft ons advies wat we t beste bij kunnen plaatsen om t comfort in ons huis te krijgen?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #33
Ik lees op een ander forum (tweakers) dat je al Jaga's hebt neergezet? Waarom zeg je dat niet? Zo wordt het wel onduidelijk allemaal...
Goedenavond,
Omdat wij het met onze vloerverwarming niet behagelijk kregen in onze huiskamer, hebben we onlangs 3 jaga radiatioren (lees convectoren strada en 2 mini) laten plaatsen.
We hebben aan de achterkant van ons huis een flinke raamhoeveelheid, dus vandaar dat wij denken dat t onbehagelijke gevoel door koudeval komt. Het is en blijft 21 graden in huis.
Het probleem is echter nog steeds niet opgelost. De temperatuur in de huiskamer komt in combinatie met de jaga radiatoren wel sneller opgang, maar we hebben t idee dat de lage temperatuur van deze radiatoren de hoeveelheid koudeval niet opvangt, ook al staat de ketel op 80 graden. Met het opwarmen geven de radiatoren goede warmte af, maar als hij zichzelf op temperatuur moet hebben, blijft t kil.
Onze monteur adviseert nu om er dbe op te zetten. Of we t nou zelf maken of kopen, maakt me niet zo heel veel uit. Belangrijker is: geeft dit ons het comfort wat we willen. De jaga radiatoren warme natuurlijk alleen lucht op, dat gaat wel veel sneller, maar koelt ook weer sneller af in plaats van standaard radiatoren. Hoe voorkom je een kil gevoel in je huis?
Mijn vraag: we hebben vloerverwarming, maar dat geeft ons niet het gewenste comfort. Wat moet er bijkomen om oa het gevraagde comfort te realiseren? Wetende dat er al verschillende mensen naar de vloerverwarming hebben gekeken, verschillende instellingen hebben geprobeerd en de ketel t goed doet en zn 80 graden kan leveren (of je t wilt is een 2e, maar comfort is nu prio 1).
Ik ben heel benieuwd naar uw reactie.
Hartelijke groet,
Bianca
 

Biancab

  • #34
Omdat we inmiddels radeloos zijn of de jaga radiatoren wel de juiste oplossing is!!
Ik wilde graag van een aantal neutrale mensen horen wat zij hadden gedaan!
Je kunt je voorstellen dat als je t elke dag tot 21 graden stookt, maar nog in de kou zit dat je er moedeloos van wordt!
 

Biancab

  • #35
Het zijn trouwens geen dbe, maar gewone. Strada en mini. Monteur adviseert nu met Dbe functie....
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #36
Wat is er nou het probleem om gewoon te zeggen dat je Jaga's hebt laten plaatsen, en het probleem niet verholpen is? Geen schande toch?

Dit was wel mijn laatste reactie in dit topic. Ik heb geen zin om mijn tijd te verdoen aan mensen die niet eerlijk vertellen hoe de vlag erbij hangt. Sorry.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu