Welke radiator bij astma e.d.

Vraagsteller

  • #1
Beste deskundigen,
weten jullie welke radiatoren ik het beste nemen kan , die geen stof verzamelen aan de binnenkant en dus ook weer opblazen met de warme lucht? We hebben nu van die lamellendingen, waar heel veel stof in zit, waar je niet bij kan komen, en het zou een heidens karwei zijn, dan vervang ik ze liever voor stofvrije exemplaren, die wel makkelijk aan de buitenkant zijn schoon te maken. En betaalbaar natuurlijk, hoeft geen design te zijn, maar functioneel.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou het niet weten maar de reden van die lamellen is om het vermogen van je radiator te verhogen, de afgifte van warmte, meer oppervlak.
Dus als je een zo'n glad mogelijke verwarming zou willen hebben moet deze dan uit meerdere gladde oppervlakken bestaan.
Bijvoorbeeld. Als je radiator nu uit twee ??? bestaat met daar tussen die harmonika zou je misschien een radiator met 3 ??? of meer kunnen kiezen.
Bij de leveranciers van CV materiaal zou je de radiatoren qua vermogen het aantal ????? lengte hoogte met elkaar kunnen vergelijken. Zo zou je aan een gemakkelijk schoon te houden radiator kunnen komen.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Koop een (goedkope?) compressor, en blaas het stof vanaf de bovenkant naar beneden weg.
Verder is het misschien niet onverstandig om het huis stofvrij te houden,
dan komt er ook geen stof tussen de lamellen.
 

Chathanky

  • #4
Kies dan voor radiatoren zonder convectoren.
De radiatoren zijn bij gelijk vermogen wel wat groter.
Mocht je echt wat ruimte hebben dan kun je ze ook vergroten en dan met een lagere temperatuur stoken.
Dit voorkomt ook stofschroei iets wat je niet wil als je astma hebt.

Laat je verder goed adviseren bij een installateur voor je ten uitvoer gaat. We kunnen niet jou situatie van afstand beoordelen wat de mogelijkheden zijn.
 

Vraagsteller

  • #5
Bedankt voor alle tips! Met een compressor schoon blazen? dan dwarrelt dat stof toch evengoed omhoog!? Ik kan onder wel een stofzuiger klaarzetten die wat kan opvangen denk ik. Eigenlijk zouden die lamellen demontabel moet zijn, dus even klikken en er zo tussenuit kan halen om schoon te maken, dan kan je de binnenkant van de radiator ook meteen goed schoon maken. Waarom in godsnaam vastgelast?
Ik dacht dat er radiatoren bestonden die helemaal dicht zijn aan alle kanten en alleen stralingswarmte die ook evengoed opstijgt, afgeven.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Dan moet je even zoeken op stralingspanelen.

Die dingen zitten vastgelast om een goede thermische verbinding te maken zodat de warmte van het water beter overgedragen word.
 

Chathanky

  • #7
@ Lodewijk-napoleon:

Klopt,met een compressor maak je de ruimte niet minder stoffig mee.
Als het probleem echt nijpend is heb je veel aan een centraal stofzuigersysteem, deze blaast de stof die niet gefilterd wordt naar buiten.
Voor de stofzuiger zelf zijn speciale hulpstukken waarmee je tussen de platen kan komen. En veel dingen nat afnemen helpt tegen stof in huis.
Maar goed ik denk dat je dit zelf uit ervaring ook wel weet.
 

Vraagsteller

  • #8
Prima, bedankt voor de nieuwe tips, ik ga ze uitzoeken en uitvoeren.
Zelf heb ik al een idee om van karton een verlengstuk te maken die precies in de lamel past en die weer luchtdicht aan te sluiten op de 'spletenzuiger' (zo heet die nu eenmaal :-) ) , mischien lukt dat met wat stevig karton natuurlijk, anders zuigt hij vacuüm door zijn lengte van 65 cm. Zal ook eens zoeken naar stralingspanelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu