Water van lekkage kelder opvangen

KlusE

  • #21
Geen idee, ik was daar niet bij...
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #22
KlusE schreef:
Dompelpomp wil ik ook nog aanschaffen, want die is ook handig voor de regenton...
Kies dan wel een kleine en niet een grote die aanslaat en ook meteen je hele bak heeft leeggepompt waarna het water in de slang weer terug komt om de bak weer te vullen.
Daar dus ook rekening mee houden met de slang die je wilt gebruiken voor het afpompen.

Kies je bijv. voor een dikke slang waar al 10l water in gaat zitten voordat het er aan de andere kant uitkomt dan zal na het afslaan van je pomp er ook 10L water terug stromen, is dat voldoende om je pomp weer aan te laten slaan dan zal je pomp aan het pendelen blijven zonder daadwerkelijk water weg te pompen.
 

KlusE

  • #23
Ik had deze in gedachten. Heeft maar 1 mm water nodig om te werken en kan ik dus ook voor de vloer gebruiken. Ben er toch bij als ik hem aan zet en meer dan 20 liter per uur zal het niet worden...

link naar webshop verwijdert door moderator.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #24
@Gerrit B zoiets heb ik wel eens opgelost met een pvc-stuk met een balkeerklep. werkt prima, water loopt niet terug en pomp slaat af.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #25
Moet die bal natuurlijk wel ook na een aantal jaren nog steeds afsluiten en dat gebeurd vaak niet omdat er toch vervuild water wordt weggepompt en 1 klein korreltje zand en het water zal langzaam maar zeker terug lopen.
Bij mijn ouderhuis pompten we ook zelf water op en zat ook zo'n bal onderin zodat je simpel door de zuigslang op en neer te bewegen de slang vol water kon krijgen om vervolgens het water van 6m diepte op te zuigen.
Zette je echter de pomp uit en wachtte je een uurtje dan was het water wel uit de slang verdwenen.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #26
Er zijn ook kleinere pompen, die o.a. gebruikt worden bij een HR-ketel in een kelder. Die zit dan niet op een tuinslang, maar op een dunnere slang. Een bak of kleine emmer is dan voldoende als opslag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu