Tijdelijke oplossing water tegenhouden

waterpomptangetje

  • #1
Ik heb een split level huis en er loopt water vanuit de kruipruimte (door de vele regen) een kamer binnen. Ik ben op zoek naar een snelle (korte termijn oplossing) om het water in te dammen, zodat ik wat minder vaak hoeft te dweilen. Hoe kan ik het water het beste stoppen? Ik zat zelf aan een dorpel of iets dergelijks te denken, maar ik sta open voor suggesties!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou een pomp in de kruipruimte plaatsen om het waterpeil daar flink te verlagen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
idd een dompelpomp plaatsen in de kruipruimte met een slang naar buiten of op een afvoer
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Komt het water door de hoge grondwaterstand dan niet net zo snel weer terug het huis in als je gaat pompen?
 

Lange Herman

  • #5

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #6
Hier hetzelfde probleem. Heb vandaag een vlakzuigpomp besteld en kan hem morgen ophalen. Met hozen heb ik steeds 3,5 a 4 uur de tijd voor het water weer een stand bereikt dat het een kamer in loopt. Wordt een slechte nacht.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Tip: Blijf komende week pompen, want als het gaat vriezen wordt de combinatie met extreem hoog grondwater niet fijn.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #8
Wat heb je in dit geval aan een vlakzuigpomp?
Beter een dompelpomp met vlotter die je in de kruipruimte hangt, ruim boven de bodem, zodat er geen zand meegezogen wordt. Die kan gewoon aan blijven staan, stopt vanzelf door de vlotter.

Maar let wel op, want water zal de kruipruimte in blijven komen en spoelt dat onder de fundering door, dan kan het de fundering ondermijnen.
Een huis dat op palen staat heeft dat probleem niet, wel kans op een zinkgat langs de gevel, maar zo snel gaat dat ook weer niet hoor.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #9
Een dompelpomp met niveauschakelaar gebruik je vaak in combinatie met een grote metselkuip oid. die je in de kruipruimte ingraaft, flink wat gaatjes in de wand boren waardoor het water in de kuip kan komen en pompen maar.
Een vlakzuigpomp gebruik je in ruimtes waar water komt te staan en die je nagenoeg geheel leeg wilt kunnen zuigen.
Zou je daar een dompelpomp gebruiken dan blijft er altijd een paar cm water in staan.

Komt het water uit een bepaalde richting dan kun je wel iets op de vloer lijmen (kunststof of aluminium profiel) zodat je daar het water tegenhoud en al eerder kunt beginnen met het afzuigen.
Probleem is nu alleen dat de vloer al nat zal zijn en de vraag is of je kleefmiddel aan de vloer blijft plakken.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #10
Wel beetje lastig om in een kruipruimte die overloopt een kuip in te graven :roll: :wink:
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #11
Waadpak aan (regenpak met laarzen is vaak niet afdoende)
Maar het kan ook makkelijk zijn als er al flink wat water staat, dompelpomp met een korrelgroote tot bijv. 5mm, zand een beetje loswoelen en de pomp zelf een gat laten zuigen, telkens het zand weer loswoelen en het zand en water in 1 keer naar buiten spoelen.
Vaak verkijk je je op hoeveel zand er nog in een metselkuip gaat en ik kom regelmatig in kruipruimtes waar men het dan dan maar tegen de muur heeft gegooid met als gevolg dat het 1 grote modderzooi in de kruipruimte is geworden.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #12
Uiteindelijk is het mij in dezelfde situatie als de TS gelukt op zeer korte termijn het water tegen te houden dat vanuit kruipruimte in kelder dreigde te lopen. Aanpak: betonnen stapelblok 15x15x80 in opening gemetseld. Tegen uitspoel van het cement aan de achterkant direct snelcement er tegen gedaan. Was na 10 minuten uitgehard, daarna aan achterkant direct teer er tegen, na 8 uur nog eens. Voorkant meteen waterstop door cement gemengd en een centimeter dik er tegen gedaan. Anderhalve dag later was de voorkant nog niet helemaal uitgehard, snelcement en teer aan achterkant was droog, stond aan de achterkant een paar centimeter water tegen, maar niets er doorheen. Net op tijd gemaakt, had ik geen halve dag later moeten doen, staan heel wat kubieke meters achter. Ik laat het maar permanent zitten, ben ik voor de volgende extreme situatie klaar. De kruipruimte kom ik nog wel in zo.

403647248_1751463931985051_8687376498276187173_n.jpg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #13
Kun je de kruipruimte nu nog wel in als de opening verkleind is?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #14
Ja gaat makkelijk het gat was groot, ik heb 60 cm hoogte over (was 75). Ik laat het zo. Zet meteen een pomp in de buurt en maak voor de volgende keer een opening naar buiten met de slang er al in (ik kan nu nergens naar buiten vanuit kruipruimte). Eerst wachten tot het water weg is.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #15
Misschien slim om even te kijken waar het water zich bij het wegzakken verzameld in de kruipruimte (laagste punt).

Daar kun je dan mooi een pomp plaatsen.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #16
Het is een vlakke betonvloer, geen enkel niveauverschil, dus vlakzuigpomp. Maar nu ben ik topic aan het kapen ;-). Het advies betreffende het probleem van post 1 is gegeven denk ik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu