Water komt beneden bij ketel omhoog

Stormm

  • #1
Goedendag,

Als ik boven het bad leeg laat lopen dan komt beneden het water omhoog bij het sifon van de combi-ketel.

Oorzaak hiervan is waarschijnlijk een te klein hoofdriool, maar ook het feit dat de afvoer van de bovenverdieping naar benedenverdieping vlak bij de ketel zit.

Nu is mijn vraag, zijn er misschien 40mm tussen stukken te koop met een klep erin welke ik bij de ketel kan monteren. Dus wel vocht van de ketel naar beneden weg kunnen laten lopen maar het water van het bad tegenhouden als het via deze buis naar boven wil.

Bedankt voor alle reakties.
 

Fiesiekus

  • #2
Zoek eens op keerklep of terugslagklep. Overigens is op dit forum wel eens genoemd dat de kleppen een bepaalde druk nodig hebben om open te gaan of misschien door vuil kunnen gaan vastzitten.

Dat is wel iets om rekening mee te houden. Beter is om de oorzaak (te dunne afvoerpijp) op te lossen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Zit er nergens een beginnende verstopping verderop.
 

Stormm

  • #4
De te dunne afvoerpijp vervangen is geen optie, kan ik de boel weer afbreken. Ik zal eens zoeken op keerklep en terugslagklep.

Wel zou een beginnende verstopping ook een oorzaak kunnen zijn, want ik begin ook problemen met het doucheputje te krijgen.

Bedankt voor de reakties.
 

Xr8

  • #5
Keerkleppen bestaan zeker, te verkrijgen bij diverse groothandels. Weet niet of deze bij de bouwmarkt te verkrijgen zijn. Via een installateur zeker wel.

Zijn wel redelijk prijzig.

Succes.
 

Jimblo

  • #6
Hall ik heb een klus en rioolbedrijf ,u heeft gewoon een kleine verstopping in de afvoer ,gewoon laten doorfrezen voor het erger wordt ,in ***** en 70 km in omtrek kunnen wij het doen belt u dan *******

Plaatsnaam en telefoonnummer verwijderd, reclame maken is niet toegestaan.
Lees eens de forumregels. Mod.
 

Jacovrie

  • #7
Geen keerklep gebruiken, want ook daar zullen problemen mee komen. Ook ik ben van mening dat hier een verstopping de oorzaak is. Een hoofdriool dat een te kleine diameter zou hebben, lijkt me als oorzaak sterk. Het moet dan wel een hele kleine diameter zijn. Wanneer dat zo mocht zijn, dan is het bij de aanleg van het riool wel erg misgegaan. In dat geval zou het riool vervangen moeten worden door een afvoer met de juiste diameter..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu