Water komt uit doucheputje omhoog als wasmachine draait

denhaaghuisje

  • #1
Hi iedereen. Ik heb zelf weinig verstand van klussen en ben daarom lid geworden van dit forum.

Sinds enkele weken is het zo dat er water uit de doucheput komt borrelen als ik een wasje draai. Ik weet niet in hoeverre dit van belang is, maar het water is vaak gewoon schoon, af en toe komt er ook een beetje prut mee (samengeklonterde zeepresten/haren). Hetzelfde gebeurt als ik iets te veel water via de wasbak (zowel badkamer als wc) laat lopen. Ik denk dat er sprake is van een verstopping, heb geprobeerd dit zelf op te lossen met soda en kokend water, maar het helpt niet.

Heb laatst wel gerommeld aan de vaatwasser. Kan het zijn dat ik daar iets met de afvoerslang gedaan heb, waardoor dit probleem is ontstaan? Of denken jullie dat dit iets is in de leidingen?

Hoe kan ik dit het beste oplossen, VVE inschakelen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Woon je daar allang of heb je een nieuwe wasmachine.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Gewoon even door geven de afvoer slibt wat dicht door oude aankoeken van zeep, hier moet even een ontstopping bedrijf bij om je leiding schoon te maken.
 

MvanV

  • #4
Koop zo'n vaatje schoonmaakazijn, tegenwoordig op veel plekken voor een paar euro te koop, en gooi een paar keer een flinke scheut door de wasmachineafvoer. Dan lossen de zeepkorsten een beetje op.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Zal ondertussen wel opgelost zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu