Water onder douchebak, afvoer komt uit in putje tuin

Marscha123

  • #1
Hoi! Ik heb in juni een oud huis gekocht waar overduidelijk veel (!) achterstallig werk bleek te zijn. De badkamer is zeer gedateerd en stond pas voor volgend jaar op de planning, maar sinds een paar weken loopt het douchewater onder de douchebak zo de badkamer in dus ik moet het laten repareren. Ik heb besloten de douchebak te laten verwijderen en er een badkuip (inbouw) voor in de plaats te zetten met een douche in bad. Nu mijn vraag. Twee van de drie waterafvoerleidingen komen uit op een putje in de tuin: die van de gootsteen in de keuken en die van de douche. Die van de wasmachine in de schuur, die grenst aan de badkamer (er zit dus slechts een muurtje tussen de afvier van de douche en de afvoer van de wasmachine) loopt direct het riool in. Mijn vraag is:

Kan ik niet beter de afvoer van het bad laten (!) aansluiten op de afvoer van de wasmachine omdat die rechtstreeks het riool in loopt? De afvoer van de douche is erg smal en loopt dus onder een betonnen vloer door. Ik zou die ook kunnen laten aansluiten op het riool, maar mijn zorg is dat daar met die afvoer sowieso iets mis is, omdat er dus water onder de douchebak staat dat logischerwijs in de leiding zou moeten zitten.

Zodra de douchebak weg is zien we past hoe het eraan toe is, maar ik wil even weten wat het slimste is voor de lange termijn om te doen.

dank,
Marscha
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
meestal als er nog verzamel putten aanwezig zijn en in gebruik, is het riool van gres, asbest cement pijp of gietijzer in alle gevallen is het raadzaam om het gehele afvoer stelsel te (laten) vervangen voor pvc
 

Marscha123

  • #3
Ha, dank voor je reactie. Het riool is gecontroleerd en die is van pvc en geen grespijp. Dus daar is niks mis.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu