Water komt omhoog in voegen badkamer

Halevo

 • #1
5 jaar geleden hebben we dit huis gekocht. Badkamer verbouwd met bad en douche, waterleidingen vervangen so far so good.
Vorig jaar zagen we ineens een gele vlek op het plafond beneden in de gang. Ergens lekkage dus.
Pas toen hoorden we van de buurvrouw dat de vorige bewoners (huurders) ook dit probleem hadden maar dat het was opgelost. (in koopcontract stond ook niks)

We hebben het bad aangesloten op de oude doucheafvoer. De douche zit aangesloten op de oude wastafelafvoer (samen met wastafel). Wij hebben dit verder niet bekeken want de afvoeren liggen in gewapend beton en gaan naar de standleiding.

Nu denken wij dat ergens de afvoer lek is Maar ja welke afvoer is lek. Bedrijf (in mei) laten komen voor lekdetectie. waterleidingen zijn uitgesloten van lekkage, dus met rook afvoeren bekeken en ook met detectiekleurstof. Toen was er niks te zien. We (bedrijf en wij) gingen er vanuit dat het dan wellicht kitranden waren, dus alle kit vervangen en plek beneden werd niet erger.

Tot we in januari van de buurvrouw te horen kregen dat haar slaapkamer vloer en muur (optrekkend vocht) nat zijn. Dit is de muur tussen onze badkamer en haar slaapkamer. Dus bad eruit en idd was de vloer daar zeiknat onder (badafvoer/sifon zelf lekte niet), ook liep dit naar het afscheidingmuurtje tussen bad en douche, ook die muur was nat. Meteen maar ook de douchebak eruit gehaald en de vloer onder bad en douche droog gemaakt en in de epoxy coating gezet. Achter muurtegels douche zit kimband. Ook verscheen de kleur van de kleurstof van lekdetectie op het plafond beneden. Dus wij trokken de conclusie dat wellicht toch de afvoeren niet goed zijn.

Voor de zekerheid hebben we alle afvoeren afgedopt en een nieuwe bovengronds aangelegd (onder douche en bad langs en zo aangesloten op de standleiding). We hebben geen lekkage meer. Maar nu hebben we weer iets anders geks...

We hebben nu dus steeds water onder de tegelvoer, na het douchen komt er een een plasje op de voeg te staan. We hebben de voegen op een paar punten open geboord en met een fohn gekeken en idd komt er water naar boven. We hebben echt geen idee hoe dit kan. Vloer onder bad en douche is droog, koof met leidingen opengemaakt om te kijken of daar iets lekt, maar alles kurkdoog.

We weten het echt niet meer. Het enige wat we kunnen verzinnen is dat het nog "oud" water is van vorige lekkage (maar waarom dan na het douchen/bad leeglopen steeds plasje. Of komt dit omdat we de oude aansluiting van de oude afvoeren niet hebben afgesloten in de standleiding. (daar kunnen we niet bij zonder ook beneden in toilet de koof te openen en daar willen we liever even mee wachten ;)

De voeg waar water uitkomt is op 1 plek net voor het toilet en net voor de wastafel. (de koof met standleiding zit acht het toilet)

Wie brengt ons op idee om dit op te lossen / uit te vogelen

badkamer oud.JPG badkamer nu.JPG
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #2
Halevo schreef:
We hebben nu dus steeds water onder de tegelvoer, na het douchen komt er een een plasje op de voeg te staan. We hebben de voegen op een paar punten open geboord en met een fohn gekeken en idd komt er water naar boven. We hebben echt geen idee hoe dit kan. Vloer onder bad en douche is droog, koof met leidingen opengemaakt om te kijken of daar iets lekt, maar alles kurkdoog.
Wat voor ruimte zit er onder die tegelvloer en is deze van beton?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #3
Volgens mij kun je in dit geval maar 1 ding doen: Alles openbreken, tot en met de dekvloer, en alle leidingen (aan- en afvoer) vervangen.
 

Halevo

 • #4
@Wgb Onder de tegels ligt een betonnen vloer (gewapend). We zijn al gewaarschuwd om daar niet in te gaan hakken (ivm de ijzeren wapening) vandaar dat we hebben gekozen om de nieuwe afvoer bovenlangs te leggen. Voor zover wij weten ligt er alleen afvoer in deze betonvloer gestort.

Onder de badkamer ligt het toilet en de gang.

Bijgaand een foto van de vloer, bij de cirkels komt het water door voeg. We hebben op verschillende plekken dus gaatjes geboord in voeg en alleen hier komt water. (maar goed kan toeval zijn ivm lijmrichting). Er ligt geen water, vloerverwarming in /onder de tegelvloer

vloer badkamer.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #5
Halevo schreef:
Onder de tegels ligt een betonnen vloer (gewapend).
En graag nog wat info over de vloer. Is deze geisoleerd aan de onderzijde. Is er een kruipruimte of ligt de vloer op de grond, zand of klei.
 

Halevo

 • #6
@Wgb Is een betonnen verdiepingsvloer (1e etage), niet geisoleerd.
 

Pvr

 • #7
Je kan ook de riolering laten relinen of laten spuiten (coaten) dit laatste heb ik een laten doen in vergelijkbare situatie als bij jullie. Kost wel een paar centen maar als je mazzel heb betaald je verzekering ook mee. Dat was bij mijn klant wel geval
 
 • Like
Waarderingen: Jackd

Halevo

 • #8
@Pvr ja dat had ook gekund, maar we zijn nu al zover dat we de boel gaan afbreken, alles goed gaan bekijken (de aanleg van de badkamer is door een voormalige kennis van ons gedaan) en opnieuw beginnen met bovengrondse afvoeren (en daar een koof omheen). Geen idee wat er nog meer mis is als we de oude afvoeren laten doen. Eigenlijk was dit dus een verborgen gebrek, zeker als het al meerdere keren voor problemen heeft gezorgd volgens de buurvrouw, maar ja kom daar maar eens mee na 5 jaar.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #9
Als er een probleem is opgelost voor zover bekend is dat m.i niet de voormalige eigenaar aan te rekenen als een verborgen gebrek.

waarschijnlijk lopen de oude leidingen nauwelijks op afschot
mischien komt er water in vanuit de standleiding
 

Rogeeke1

 • #10
Ik denk dat u de vloer zult moeten openbreken want 9 van de 10 keer ligt het ergens aan een afvoer.
U kunt natuurlijk ook even het dak checken.

Bericht aangepast - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #11
Vind wel vreemd dat er water uit de voeg komt en de voegen niet verkleurd zijn door lekkage.
Heb je ook duidelijke foto`s zo zie ik niks van dat gebibber.
Ook is van belang waar de lekkage plek en badkamer bevind.
En hoe de leidingen aan gesloten zijn en zat boven al een WC?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu