Water in spoelbak loopt niet goed door een afvoer van de vaatwasser komt omhoog

Nikkil

  • #1
Hoi! Ik heb op dit forum al meerdere soortgelijke problemen gezien maar nog niet echt een oplossing.
Wij hebben pas een nieuwe keuken laten plaatsen en sindsdien hebben we problemen met de afvoer in de gootsteen. Als we veel water gebruiken loop het niet door. Hiernaast als we de vaatwasser aanzetten komt het vuile water omhoog in de spoelbak.
We hebben iemand van de keuken hiernaar laten kijken maar die zei dat het een normale aansluiting is. Hiernaast HG onstopper rechtstreeks in de leidingen gegooid en dit liep in één keer door. Mijn vader heeft nu tijdelijk de sifon en de aansluiting van de afvoer van de vaatwasser verwijderd en de pijpen direct op elkaar aangesloten. Nu hebben we helemaal geen problemen met de doorloop van het water. Maar dit is natuurlijk een tijdelijke oplossing want we hebben nu geen sifon en geen vaatwasser.

Hieronder een foto.
Het lijkt dus geen verstopping te zijn, iemand een idee???
29f8fdea-e774-4e47-9e83-39ae13fb252a.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Zit op deze spoelbak ook een overloop?
Ook wil het vaak gebeuren dat bij door zagen van de oude buizen dat ze zijn verzakt en dan gaan ze weer plaatsen de sifon terwijl de afvoer tegen loopt.
Vaak wil het lucht niet weg.
Als eer dan een plomp water komt word afvoer direct afgesloten dan,
Ik zie een bocht 90 graden 50 met een verloop er in die naar 40 gaat boven in die bocht blijft ook lucht hangen wat gaat wervelen zodat afvoer niet lekker weg loopt.
Je zou een sifon met beluchter kunnen plaatsen.
buis.JPG
 

Nikkil

  • #3
@Henk253 bedankt voor je reactie! Wat is een overloop, hoe zit dit eruit? De oude buis is inderdaad afgezaagd dus we gaan morgen even de kruipruimte in om hiernaar te kijken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Zie voorbeelden als de bak te vol is dan stroomt via overloop de afvoer weer in klik hier op
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu