Dubbele wastafel, één afvoer (water komt heel klein beetje omhoog)

4578

 • #1
Hey allemaal,

Onlangs is er bij ons een nieuwe dubbele wastafel geplaatst. Echter, als we één van de kranen vol aanzetten komt het bij de andere afvoer een heel klein beetje omhoog. Na een paar seconden loopt dat kleine beetje weg en loopt de andere ook beter door.

Is er iets wat we hieraan kunnen doen? Hakken en breken is geen optie. Het is zo’n klein beetje wat er omhoog komt… hopelijk hebben jullie een oplossing!

Alvast bedankt voor het meedenken.

254F8070-49BE-4681-A0AF-DBFE44E470A1.jpeg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #2
Zo te zien is er een dubbele afvoerbuis met een diameter van 40 mm aangesloten op een sifon van 32 mm.
Corrigeer me als ik dat niet juist gezien heb.

sifon.jpg


Zonder de afvoer in z'n geheel te vergroten naar 40 mm gaat dat volgens mij niet goed komen, want water kiest nu eenmaal de weg van de minste weerstand. Temeer daar de verdere leidingloop en eventuele verstoppingen niet bekend zijn.
 

4578

 • #3
Ik heb het even voor je nagekeken. De dubbele afvoerbuis is, als ik me niet vergis, ook 32 mm. Is dat een probleem?

Kan er ook iets met een beluchter geprobeerd worden?
 

4578

 • #5
Helemaal mee eens, Henk. Als je het zo uitlegt. Deze afvoerbuizen en sifon waren door de badkamerboer meegeleverd, dus dat is wel slecht.

De loodgieter geeft aan dat de afvoer in de muur wel 40 mm is. Is dat goed nieuws? Als in: kan het door de afvoerbuizen volledig naar 40 mm te vergroten dan verholpen worden?

AA8E19C2-8A67-4FAC-AD59-474D40CDD93F.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #6
Er zal wel een la in zitten dus je moet zo iets hebben ruimtebesparende sifon 2 wastafel - Google Zoeken
Maar je zei een loodgieter gedaan, die moet zich ook schamen want er is een knelt-stuk 15x1/2x15 gebruikt waar van de wartels en tonnetje er af zijn gedraaid, en deze het schijnt in een muurplaat zijn gedraaid.
Maar het probleem heb/krijg je door dat aan die t-stuk en sokken scherpe randen zitten en de rubbers van de slangen door snijden bij te vast draaien.
aansluiting op een slang.jpg
 

4578

 • #7
Hoi Henk, bedoel je met ‘t-stuk’ waar die twee witte afvoerbuizen samenkomen en dan richting de sifon gaan?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #8
Had even het verhaal gelezen.
 

4578

 • #9
Ik heb je verhaal gelezen, maar ik snap niet wat jouw verhaal met de knelstukken en je afbeelding te maken heeft met de afvoer van het water. De aanvoer is namelijk gewoon goed en hebben we geen problemen mee.

Het enige wat we willen weten is of het vergroten van de afvoerbuizen naar 40 mm het probleem gaat verhelpen. Afvoer in muur is namelijk ook 40 mm.
 
Laatst bewerkt:

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #10
Ik trek het niet dat die blauwe streepjes niet doorlopen. (sorry)
De kraan niet vol aanzetten en je hebt geen probleem, ook bespaar je dan water. Een waterbesparende perlator kan ook een oplossing zijn.

Alles naar 40mm is stap één.
Als dat niet goed genoeg werkt:
Dat witte t-stuk draaien zodat de uitgang naar beneden komt te zitten, anders al snel kans dat water eerst rechtdoor gaat naar de andere wasbak. Zou het witte deel bij het T-stuk eerst wat naar beneden brengen, zodat het water eerst iets naar beneden gaat, voor het bij het T-stuk komt.

Dat stuk over de knelstukken gaat over het vertrouwen in degene die het aangelegd heeft. We zien meer dingen op de foto die niet kloppen. Heeft via een omweg met de afvoer te maken. Eén fout kan, meerdere en het is onkunde.

De witte buis op deze manier in de grijze buis over laten gaan is ook niet de bedoeling. Dat hoort met een knelaansluiting. Lijmen op wit kan niet en kit gaat vaak niet lang genoeg mee.
Niet fijn om dat nu weer goed te maken, want het zit in de muur.

Het kan ook nog dat er bij de aanleg een gedeeltelijke verstopping is ontstaan, of een bestaande bijna verstopping erger is geworden.
 
 • Like
Waarderingen: 4578

4578

 • #11
Top deze tips. Bedankt, Jack! Ik ga ermee aan de slag en zal zo snel mogelijk terugkoppeling geven.
 

Haplo

 • #12
Maar als hier ooit een enkele wastafel gehangen heeft, en 4578 wil een dubbele wastafel hebben zonder breekwerk, dan heb je beperkte mogelijkheden. Valt dus niet zomaar af te schuiven op diegene die het gemaakt heeft, al zou het wel beter kunnen.
 
 • Like
Waarderingen: 4578

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #13
Misschien ben ik af en toe te kritische maar ik zie dat en mensen moeten er vaak boel geld voor betalen en het word zo af geleverd.
Ter wijl er ook op lossingen zijn zonder te breken, vaak moet je er naar zoeken of ze kosten meer.
 

Haplo

 • #14
Ben ik met je eens Henk. Een extra ritje naar de groothandel zit er vaak niet in. Dan maar met het spul doen wat er voor handen is. Zonde, zo wil je het thuis toch ook niet hebben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu