Wat is kwaliteitsverf voor buitenschilderwerk

Erik_w107

  • #1
Ik ben bezig het houtwerk aan de buitenkant van mijn huis te verven. En omdat het niet mij grootste hobby is om op de ladder te staan, wil ik voorkomen dat door verkeerde zuinigheid of misleiding door pakkende reclame teksten ik kwalitatief inferieure lak/beits gebruik.

Nu vraag ik mij af, hoe kan ik als ammateur beoordelen of de pot verf X bij doe-het-zelf zaak Y van goede kwaliteit is. En met goede kwaliteit bedoel ik dat als ik de voorbehandelingen correct uitvoer, ik niet volgende jaar weer aan het schuren en verven ben.

Als voorbeeld. Een grote DHZ zaak levert buitenverf in verschillende kwaliteitssoorten, waarbij de ene 'weersbestendig 4 jaar duurzaamheid' geeft en de andere pot 'extra weersbestendig met siliconen verrijkt en 5 jaar duurzaamheid' heeft. Zijn dat zaken waar ik echt waarde aan kan hechten. En kan iemand iets zinnigs zeggen over de kwaliteit van de verf/beitsen die bij DHZ zaken worden verkocht t.o.v. de verven van de echt 'dure' merken die in speciaalzaken wordt verkocht?

Of 'betere' verf het me het extra ageld waard is, kan niemand voor mij beoordelen; daar wil ik ook geen advies over. Het gaat mij om hoe ik zelf objectief de kwaliteit van verf/beits kan beoordelen ?

Bijvoorbaad dank,
Erik
 

Fiesiekus

  • #2
Ik weet niet hoeveel schilderwerk het betreft; maar wat gebruik je aan potten verf bij het schilderen van kozijnen en ramen? Laat het verschil nou in totaal €50 - 100,- bedragen en daarvoor heb je kwalitatief goede verf die ook makkelijker en sneller verwerkt....hoef ook korter op de ladder te staan. Bovendien krijg je goed advies in de schilderszaak. En de staat van het (oude?) hout is buitengewoon belangrijk: bepaalt keuze tussen beits, schakelverf en alkylak.
 

Eye_in_the_Sky

  • #3
Ik zou adviseren om deze verf bij de vakhandel aan te schaffen. Die hebben (vaak) betere verf maar kunnen ook beter bepalen welke soort verf het beste geschikt is voor je materiaal.
Uit ervaring weet ik dat deze verf (iets) duurder is maar wel prettiger werkt en langer mooi blijft.
 

Erik_w107

  • #4
Bedankt voor jullie reacties. Als ik het goed begrijp is dus af gaan op het advies van de verfspeciaalzaak een betere keuze dan bij een DHZ zaken langsgaan ...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu