Lekwater na boren gat in hardhouten kozijn

GGroen

  • #1
Vorig jaar boorde ik in de onderste dwarsbalk van hardhouten kozijn in de keuken een gat van ongeveer 1 cm doorsnee, van boven (binnen) naar beneden (buiten). Dit deed ik om een ommantelde electrakabel (voor buiten) vanuit keuken naar buiten te transporteren. Eigenlijk begon al vrij vlot een plasje water naast het gat op het keukenblad te verschijnen na fikse of langdurige regenpartij. Kabel maar weer verwijdert en gat gedicht met houtvuller, van binnenuit erin gedrukt. Nu komt er toch nog wat lekwater op een of andere manier naar binnen, en dat terwijl ik toch echt schuin naar beneden heb geboord van binnen naar buiten. Ik denk erover om het gat opnieuw uit te boren en vol te spuiten met siliconenkit of acrylaatkit, maar dit keer ga ik toch even polsen of dat een goede oplossing voor het lekwaterprobleem is. Ik las al dat ik de complexiteit van kozijnafwatering schromelijk heb onderschat anders was ik waarschijnlijk niet gaan boren...Heeft iemand een goede tip voor me a.u.b.?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Gat van buitenaf weer deels openen (er zal nu her en der wat vulmiddel in het gat zitten, en vanaf hier vullen met 2K houtrotvuller, glad afwerken en daarna schilderen. Kit heeft hier niets te zoeken.
 

De Bob

  • #3
Hallo
Ga eerst op zoek naar de lekkage , water loopt naar beneden, het is onwaarschijnlijk dat het van onder naar boven gaat lekken, door het gat, en tegen de kit in.
Het zal ergens anders naar binnen komen
 

GGroen

  • #4
Beiden bedankt. Ik heb me gek gezocht naar alternatieve punten waar water binnen zou kunnen komen, zelfs met WC-papiervelletjes op verschillende plaatsen om te zien of ik sporen van waterstroompjes kon ondekken. De roodbruine verkleuring in het lekwater en de bruine ring die door de verf heen zichtbaar werd aan de binnenkant lijkt erop te duiden dan het afkomstig is van het vulmaterriaal dat ik misschien niet "dicht" genoeg heb ingevoerd in dat gat. Maar ja, er kunnen misschien ook andere nog niet ontdekte oorzaken zijn zoals verstopte en verrotte interne waterafvoerkanaal dat drukt op het niet goed afsloten gat. Van buiten ziet het er allemaal nog keurig netjes uit, maar ik weet dat schijn kan bedriegen. Ik zal i.i.g. het 2K houtrotvuller advies van hierboven toepassen. Anders moet de onderste dwarsbalk vervangen worden, als dat kan. Dank.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
waarschijnlijk is het gad gewoon niet goed gevuld.

persoonlijk zou ik het helemaal uitboren en er dan een houten door inlijmen net iets onder het oppervlak.
vervolgens afwerken met 2k vuller en schilderen
 

GGroen

  • #6
Boertje125, Wat is een "houten door"?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #7
Kan het geen condens zijn door een minimale luchtstroom?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #8
door = dook
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6
9
5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu