Watergedragen verf binnen in de winter

DuncanvdH

  • #1
Ik heb binnen een heel aantal deuren geschilderd met zijdemat polyurethaan watergedragen verf. Tot nu toe werkte het perfect met een viltroller. Ik had bijna geen last van sinaasappelhuid. Het resultaat was echt heel strak en ik heel tevreden. Die ervaringen waren in de lente en zomer, meestal met alle ramen en deuren open.

Afgelopen week weer met dezelfde verf (vers blik) en dezelfde roller (nieuw exemplaar) geschilderd en nu droogt het heel hobbelig op terwijl ik voor mijn gevoel niets anders doe.
Heeft dat te maken met de (lagere) luchtvochtigheid in de winter? Of dat de verwarming aanstond op 19 graden?

Groeten,
Duncan
 

Robbie's

  • #2
Misschien is je verf wat stropiger (kouder?) dan in de zomer? Aan de andere kant doe ik binnendeuren het liefst in de winter of bij lage temperaturen omdat de verf dan wat minder snel droogt als ik met een roller asn de slag ga. Ik heb de vilt roller die ik gebruik voor binnendeuren ook in mijn 2.5 liter blik liggen zodat deze goed doordrenkt is met verf.
 

DuncanvdH

  • #3
Hallo Robbie, ik ga in ieder geval volgende keer de verwarming ruim van te voren heel laag zetten.
 
  • Like
Waarderingen: Robbie's

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Gisteren nog wat in de watergedragen Resisto gerold. Het verbaast mij steeds weer dat het zo ongelofelijk glad trekt.
 

DuncanvdH

  • #5
Ik gebruik 'het neefje' van de verf die jij hebt gebruikt en tot nu toe ook dezelfde ervaring.
 

Verfgebeuren

  • #6
Watergedragen verf heeft een hogere viscositeit bij lagere temperatuur. Is dus stroperiger. Verdunnen met (te veel) water beeinvloed de dekking, omdat het oplos en verdunningmiddel juist water is, dus niet teveel toevoegen om de verf soepeler te krijgen. Beter is de temperatuur van de verf op ca 18 a 19 graden te brengen en de verf ook regelmatig oproeren.
Watergedragen verf zakt vrij snel uit iin de pot omdat het water wat tussen de pigmentbolletjes zit oiv de zwaartekracht naar beneden zakt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu