Vochtige binnenmuur in badkamer

Paulus de B

  • #1
In mijn badkamer was een van de muren erg vochtig. Ik heb alle oude (natte) stuc van de muur gehaald, deze laten drogen en er vervolgens een damp open laag op gesmeerd. Over deze laag is vervolgens gestuct. De stukadoor raadde aan om de muur niet te tegelen, maar een gesloten douchecabine te plaatsen zodat de muur kan blijven ademen. Omdat ik complete douchecabines niet zo mooi vind probeer ik een alternatief te bedenken. Momenteel overweeg ik kunststof wandpanelen te plaatsen, die ik met behulp van I profielen een centimeter of 5 van de muur wil houden. Door de bovenkant (2.25 mtr hoog) open te laten hoop ik dat de muur evt vocht kwijt kan raken. Mijn hoop is dat dit een beter resultaat geeft dan de panelen direct op de muur te bevestigen of de wand te tegelen.
Ik hoor graag hoe jullie over dit plan denken.
Alvast bedankt!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
En waarom zou die muur niet betegeld moeten worden, gaf de stukadoor daar een reden voor op.

En wat was de oorzaak dat de muur zo vochtig was geworden?

Als de muur goed droog is, en goed voorbehandeld wordt, zie ik geen reden waarom er geen tegels op aangebracht kunnen worden.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Voorlopig een slecht plan. Wat voor een muur. Waarschijnlijk een buitenmuur, met spouw of enkelsteens? Hoe oud is de woning?
Vochtig worden en blijven heeft meestal een andere oorzaak.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu