


Dag,
Sinds een jaar woon ik in een huis, gebouwd eind jaren '50. Op de vliering zit een dakbeschot van asbest (ethernit). daarbovenop liggen de dakpannen zonder folie o.i.d..
Ik heb eigenlijk twee vragen.
1. Een paar maanden geleden heb ik steenwol bij de aansluiting van het dak met de muur (dus in de hoek) gelegd omdat ik hoorde dat er daar doorgaans veel warmte verloren gaat. Nu blijkt de onderkant van het dakbeschot, en dan het gedeelte dat beneden zit, nat te zijn. Het steenwol is ook (soms zeik-)nat. Het steenwol heb ik in de hoeken 'gedrukt' tegen zowel vloer als dakbeschot aan (zonder geweld overigens, met beleid). Is dat de reden dat het hele dakbeschot aan de benedenbinnenzijde nat is geworden? Hogerin het dakbeschot is er geen (vocht) probleem. Enkele foto's toegevoegd. Er waren wel wat lichte vochtplekken voordat ik deze actie deed, maar zeker niet in deze mate. Is het wijsheid om de steenwol te verwijderen of heeft deze vochtigheid andere oorzaken (dus ook een heel stuk nog boven waar het steenwol ligt, consequent onder het hele dak)?
2. Nu wilde ik de vliering ook verder isoleren met EPS d.m.v. aanbrengen van EPS (met montagekit) op het dakbeschot, met op het EPS (aan de binnenzijde dus) nog aluminium noppenfolie, op de spanten aangebracht(aluminium naar woonhuis toe). Is dit een probleem i.v.m. dit vochtig dakbeschot?
Ik ben linkshandig, het zegt wellicht genoeg. Kan alle tips gebruiken!
Overigens ga ik voor EPS met aluminium noppenfolie omdat dat materiaal al aanwezig was op zolder in verpakking, vermoedelijk had de vorige bewoner dezelfde ideeën, ik heb er wat van bijgehaald. helaas zag ik het vocht pas later...