Vloer uitbouw los storten

Redavdp

  • #1
Hallo,

Ik wil de vloer van mijn uitbouw (10cm gewapend op 10cm isolatie) los storten van zowel de oude muur als de nieuwe dragende fundering op staal.

Dit om de isolatie te garanderen aangezien de buitenmuur op rubberen bakstenen komt en het beton dus 'koud' blijft. De dekvloer wil ik pas over 2 maanden maken, dus eventueel inzakken van de vloer zou geen problemen op moeten leveren.

Is dit een probleem?

Een andere optie zou kunnen zijn om de isolatie van de vloer niet onder het beton maar op het beton en onder de dekvloeg te leggen, is dat een betere oplossing?

Bedankt voor je reactie!
 

Pirke

  • #2
Het los storten van de vloer is eigenlijk een gangbare methode. NIet alleen vanwege het doortrekken van koude, maar ook vanwege het doorgeven van geluid wordt tussen de muur en vloer mouseband gezet.

De vloer storten op zand geeft eigenlijk geen problemen,mits de zandbodem goed is ingeklonken. Als er recent vers geel zand is ingegoten, zou ik die toch even goed aantrillen. Ook inregenen kan helpen, als dit mogelijk is.


Een andere optie zou kunnen zijn om de isolatie van de vloer niet onder het beton maar op het beton en onder de dekvloeg te leggen, is dat een betere oplossing?

Dit is geen optie en wel om de volgende redenen.:

- 10 cm gewapend beton breek je niet zo gemakkelijk meer weg. Aangezien vloerverwarming de standaard is, zal deze manier van bouwen de eventuele verkoopprijs van het huis omlaag drukken/niet laten stijgen. Mensen moeten tenslotte de vloer weer uitbreken en isoleren voor vloerverwarming.

Dit kun je ondervangen door er nu al vloerverwarmingsslangen in te leggen, ook als je die niet gaat gebruiken. Dit is aantrekkelijk voor jou, maar zeker voor toekomstige kopers. Het kost je 500 euro maar dan is het toekomst bestendig. Is wel afhankelijk van toekomstige technische vernieuwingen/ontwikkelingen. Vraag een proff hierover advies.


Er zijn natuurlijk situaties waarbij al duidelijk is dat vloerverwarming nooit/niet snel een optie zal zijn. Zoals een garage, etc.
Dat weet jij zelf het best. Maar een woongedeelte...zeker doen.

Edit: een vloer vast storten(vorstrandfundering) wordt afgeraden boven een bepaald aantal m2. Ik geloof 12 a 15m2 vanwege werking.
 

Redavdp

  • #3
Bedankt voor je reactie Pirke!

Een vloerverwarming zou op zich ook best handig zijn voor mij. Wel even goed kijken naar het laminaat en de capaciteit dan, maar dat is weer een ander onderwerp.

Werk mouseband hetzelfde als 2cm eps?
 

Pirke

  • #4
Mouseband is zonder druk maar een mm of 5 dik. Om die reden zal een vloer van 10cm ook niet snel kantelen/verzakken.
2cm Eps zou ook kunnen, maar ik vraag me af waarom je dat zou willen. Contact onderbreking is in dit geval genoeg. Dat lukt met 5mm ook.

Misschien komen er nog reactie over dit laatste. Of vraag een proff nog even na.

Laminaat laat de warmte vertraagd door, en is niet ideaal. Maar werkt ook. Het ging mij meer om de toekomst. Stel je wil nog eens een tegel, of toch vloerverwarming....dan zit dat er in elk geval al in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu