Vloer uitbouw en voorzien van vloerverwarming

Daan3

 • #1
Beste klussers,

Ik ben mijzelf aan het verdiepen in de mogelijkheid om een uitbouw te plaatsen (achterkant huis, volledige breedte van ongeveer 5m, 2,5m diep). Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om de volledige benedenverdieping te voorzien van vloerverwarming.

De huidige woning heeft een dekvloer van (volgens de specificaties) 3cm dik. Ik denk dat frezen lastig wordt met deze beperkte hoogte. Misschien het beste om heel de dekvloer eruit te halen en dan vloerverwarming in een een nieuwe zwevende dekvloer te plaatsen.

Maar hoe sluit de vloer van de aanbouw aan op de bestaande vloer? Is er dilatatie nodig? En hoe zit het dan met de vloerverwarming buizen? Lopen die dan over de dilatatie voeg. De vloerbedekking wordt PVC, ik begrijp dat je met tegels graag een dilatatievoeg overhoudt tegen scheuren. Maar hoe zit dit dan bij PVC (en egalisatie van de dekvloer).

Redelijk wat vragen :shock:. Met eigenlijk een hoofdvraag: hoe zouden jullie zo iets aanpakken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Dilateren is altijd verstandig. Tenzij de constructeur anders bepaald.

  Ik weet niet of/hoe ze vv-buizen over een dilatatie doorleggen. Dat weten anderen hier vast.
   

  Daan3

  • #3
  Bedankt voor je reactie,

  En betekend dat dilatatie in zowel de draagvloer als de zwevende dekvloer? Anders heeft het lijkt mij weinig zin?

  Maar met twee losse dekvloeren lijkt het mij lastiger om dit helemaal gelijk en geëgaliseerd te krijgen voor een gehele PVC vloer?

  Inderdaad benieuwd hoe dit doorgaans gerealiseerd wordt in combinatie met vloerverwarming en PVC vloer.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #4
  Dilatatie hangt af van de manier van funderen van het bestaande deel en de nieuwbouw. Scheuren zal het altijd, maar zettingsverschillen zijn erger voor je leidingen.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
  Vaak worden de leidingen in een mantelbuis van 1m gelegd tpv een dilatatie zodat enige lengte verandering opgenomen kan worden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu