Vloer uitbouw en voorzien van vloerverwarming

Daan3

  • #1
Beste klussers,

Ik ben mijzelf aan het verdiepen in de mogelijkheid om een uitbouw te plaatsen (achterkant huis, volledige breedte van ongeveer 5m, 2,5m diep). Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om de volledige benedenverdieping te voorzien van vloerverwarming.

De huidige woning heeft een dekvloer van (volgens de specificaties) 3cm dik. Ik denk dat frezen lastig wordt met deze beperkte hoogte. Misschien het beste om heel de dekvloer eruit te halen en dan vloerverwarming in een een nieuwe zwevende dekvloer te plaatsen.

Maar hoe sluit de vloer van de aanbouw aan op de bestaande vloer? Is er dilatatie nodig? En hoe zit het dan met de vloerverwarming buizen? Lopen die dan over de dilatatie voeg. De vloerbedekking wordt PVC, ik begrijp dat je met tegels graag een dilatatievoeg overhoudt tegen scheuren. Maar hoe zit dit dan bij PVC (en egalisatie van de dekvloer).

Redelijk wat vragen :shock:. Met eigenlijk een hoofdvraag: hoe zouden jullie zo iets aanpakken?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dilateren is altijd verstandig. Tenzij de constructeur anders bepaald.

Ik weet niet of/hoe ze vv-buizen over een dilatatie doorleggen. Dat weten anderen hier vast.
 

Daan3

  • #3
Bedankt voor je reactie,

En betekend dat dilatatie in zowel de draagvloer als de zwevende dekvloer? Anders heeft het lijkt mij weinig zin?

Maar met twee losse dekvloeren lijkt het mij lastiger om dit helemaal gelijk en geëgaliseerd te krijgen voor een gehele PVC vloer?

Inderdaad benieuwd hoe dit doorgaans gerealiseerd wordt in combinatie met vloerverwarming en PVC vloer.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dilatatie hangt af van de manier van funderen van het bestaande deel en de nieuwbouw. Scheuren zal het altijd, maar zettingsverschillen zijn erger voor je leidingen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Vaak worden de leidingen in een mantelbuis van 1m gelegd tpv een dilatatie zodat enige lengte verandering opgenomen kan worden.
 

Pietros

  • #6
Hallo Daan, het is alweer een tijd geleden dat je dit onderwerp hebt ingezet. Ik zit in precies dezelfde situatie als die jij beschrijft. Hopelijk ben je nog actief op dit forum en kun je aangeven hoe je dit opgelost hebt?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
@Pietros
Het gebeurt hier echt zeer zelden, dat een forumlid, dat ruim 6 jaar geleden een topic begon, terugkomt omdat een ander forumlid een zelfde probleem heeft en dat kenbaar maakt in een antwoord op dat topic. En daarmee in feite het topic overneemt.

Je kunt daarom voor jouw probleem beter een eigen topic aanmaken.

Temeer, daar mijn ervaring ook is, dat de moderators je aanvullende vraag binnenkort zonder meer zullen verwijderen...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu