Isoleren betonvloer (buiten) portiek

Knarfje

  • #1
Mijn jaren 30 woning heeft een portiek bij de voordeur. De betonvloer buiten is gehecht aan de muren waarbij de muur naar het halletje een steens muur is - dus een behoorlijke koude brug. Betonvloer is op het zand gestort. Ik heb wat pir platen op de betonvloer gelegd waardoor het behoorlijk aangenamer binnen is. Wil dit eigenlijk wel definitief maken en zie 2 opties; 1) betonvloer er uit; uitgraven; pir horizontaal plaatsen en beton storten of 2) een strook flexen tussen bij de aanhechting steenstrips muur, stukje uitgraven, pir verticaal plaatsen en laagje beton er bovenop. Wat zou het meeste soulaas bieden? (Optie 2 is wel het eenvoudigste te realiseren denk ik).
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De betonvloer buiten isoleren heeft niet zoveel zin, want de wanden lopen ook door. Je kan veel beter de vloer binnen isoleren.

Eigenlijk moet je eerst in kaart brengen hoe de details in elkaar zitten, waar de koudebrug precies zit.

Dat vloertje buiten kan je ook vervangen door wat stoeptegels. Het hoeft helemaal geen beton te zijn.
 

Knarfje

  • #3
Hoi, dank je wel voor het antwoord. Vannacht even geëxperimenteerd door een plaat pir op het beton te leggen; binnen temperatuur is nu ruim 5 (!) graden warmer dus het doet wel wat. Ik ga denk ik aan de buitenzijde van de steen muur een stuk wegflexen uit de voer zodat ik verticaal tegen de muur een pir plaat kan lijmen. Dorpel iets breder maken zodat deze over de pir plaat valt.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dit wordt perimeter-isolatie genoemd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu