Vervangen dubbel glas door hr++

ArieXI

  • #1
Beste klussers,

In mijn jaren zeventig woning wil ik het huidige dubbel glas van mijn erker vervangen door hr++ glas. Aangezien het huis aan een drukke weg grenst, zou ik meteen ook voor geluidswerend glas willen gaan. Ik vermoed namelijk dat er misschien al iets van geluidwerend glas in zit en ik zou dan de huidige mate van geluidsdemping dan wel minstens willen handhaven.
Van de codering in de glasrand kan ik wel het huidige formaat afleiden, maar niet wat er nu voor soort glas in zit. Ik heb alle mogelijke combinaties van de gevonden getallen en naam gegoogled, maar zonder succes.
De code in het glas is: sgg climalit 15/11/05 178832/4 56995/36
Ik zou denken dat de 15/11/05 voor de glasdiktes en de spouw staan, maar een glasdikte van 15mm leek me wel heel dik.
Is er hier iemand die qua diktes en geluidswerendheid meer van deze getallen kan maken?

Met vriendelijke groet,
Arie.

IMG20221120111819.jpg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Ik denk dat het glas gemaakt is op 15-11-2005
 
  • Like
Waarderingen: ArieXI

Bramb

  • #3
Mocht je de huidige opbouw willen weten dan moet je een optische glasdikte meter hebben. Die kun je ook eenvoudig printen (zoek maar eens op die term). Al weet ik niet of die papieren versies ook echt goed werken.
 
  • Like
Waarderingen: ArieXI en Rooster

Rooster

Specialist Geluid
  • #4
Antwoord van Saint-Gobain:

Dank voor uw vraag via onze website.
Helaas is het glas te oud (17 j) om de juiste samenstelling nog te kunnen traceren: die gegevens worden max. 12 tot 15 jaar bijgehouden, i.f.v. de 10-jarige garantie op isolatieglas.

Indien het een glasbreuk-vervanging betreft, kan u een glaszetter contacteren: deze kunnen meestal snel (met eenvoudig meettoestel) de glas- en spouwdikte controleren.

Evenwel, de productnaam CLIMALIT in de spouwcode duidt op standaard dubbel glas, zonder thermische coating, zonder gasgevulde spouw:
Thermische isolatiewaarde van CLIMALIT = 2,8 W/m²K
 
  • Like
Waarderingen: ArieXI

wkramer

  • #5
Je hebt tegenwoordig een app (waarvoor niet? AGC glass measurement app) om de glasdikte(n) te meten. Werkt hetzelfde als de papieren versie, maar gaat piepen als je telefoon in de juiste hoek t.o.v. het glas houdt.
 
  • Like
Waarderingen: Rooster en ArieXI

ArieXI

  • #6
Bedankt iedereen voor de moeite en de reacties. Ik weet nu dat het geen geluidswerend glas is oid, maar standaard (verouderd) dubbel glas. Met de agc glass measurement app (alleen iPhone) heb een ik de diktes van de glaslagen kunnen meten. Nu heb ik voorlopig genoeg informatie om vervangend hr++ te gaan zoeken. Merci!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu