Grote schuifdeur vervangen voor dubbele openslaande deuren

Mossie21

  • #1
Hallo,

Wij gaan binnenkort bezig met de verbouwing van onze schuur. Momenteel zit er een grote oude houten schuifdeur in die we graag willen vervangen voor twee openslaande deuren (i.v.m. het goed kunnen afsluiten van de schuur). De opening achter de schuifdeur is 3,2m breed en +- 4m hoog. Ik wil de twee deuren 3,2m breed maken en 3m hoog. De rest van de opening wil ik daarna dicht timmeren.

Ik had zelf het idee om 2 geklampte deuren te maken, maar nu is mijn vraag: wat voor materiaal kan ik hier het beste voor gebruiken?

Ook andere tips zijn welkom
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Opgeklampte deuren in die afmeting zijn wel erg zwaar, en gaan doorhangen.

Moeten de deuren vaak open? Kijk dan eens of je 40 mm ocoume multiplex op de kop kun tikken. Deze is er in de maat 310 x 153 cm. Met flinke hengen eraan gaat dit niet doorhangen. Is niet goedkoop, maar wel goed.
 

Mossie21

  • #3
De deuren worden niet dagelijks gebruikt. Dus om voor 900euro aan ocoume er aan te hangen, was eigenlijk niet de bedoeling.. :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Is de bestaande deur niet opmaat te maken ?
Of de nieuwe deuren ook als schuifdeuren uitvoeren, of 1 kant groot maken als schuifdeur en het andere gedeelte als loopdeur.
 

Mossie21

  • #5
We willen de schuur goed af kunnen sluiten. Vandaar dat ik er twee openslaande deuren in wil. Schuifdeur kun je niet goed op slot doen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Natuurlijk is een schuifdeur goed op slot te doen, een simpele pen tegen verschuiven achter de deur is al voldoende, kan ook met een slot op de pen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu