Enkel glas vervangen door dubbel: hoe aanpakken?

System7

  • #1
Ik zou graag het enkele glas in dit kozijn willen vervangen. Het gaat om 2 losse stukken die ik wil vervangen door één stuk gewoon dubbel glas, dus geen HR++. Het houten stuk in het midden haal ik er dus uit.

Mijn vraag is: hoe pak ik dit aan? Uiteraard de glaslatten aan de buitenzijde eraf en het glas eruit :D En dan? Dit zijn voorzijde resp. achterzijde van het betreffende kozijn.
Dank alvast!
 

System7

  • #2
Laat ik mijn vragen wat concreter formuleren :oops:

- Ik begrijp dat het wenselijk is dat de glaslatten aan de binnenzijde komen maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken met deze kozijnen? Of zijn er wel mogelijkheden?
- Het houten middenstuk wil ik verwijderen; dit is in feite een pen-en-gat-verbinding met het kozijn. De 'pen' wil ik eraf zagen en dat weer in het gat plaatsen, met montagekit. Dan schuren, plamuren, etc.

Heb voor het plaatsen van het glas inmiddels een goede handleiding gevonden op:(optevragen via pb)
 

Rob smeets

  • #3
Een mogelijkheid is om het glas in de 'dag'te plaatsen. Je maakt dan een nieuwe sponning door aan de buitenzijde latten te lijmen van bijvoorbeeld 30x30 in de oude sponning en op de onderdorpel een alu profiel voor binnenbeglazing. Aan de binnenzijde gewoon glaslatten.Aan de gaten van de tussendorpel hoef je dan niets te doen; die worden meteen afgedekt.
 

Rob smeets

  • #4
PS, dat was een goede link. Jammer dat hij verwijderd is.
 

System7

  • #5
Ik ben 'blij' dat alleen de link verwijderd is, er verdwijnen zomaar hele berichten van deze site :-| Het was ook allerminst mijn bedoeling om reclame of wat dan ook te maken, inmiddels ken ik de forumregels heel goed. Het was gewoon een goede handleiding voor het plaatsen van dubbel glas. Inderdaad afkomstig van een bedrijf, maar dat had er voor mij in elk geval niks mee te maken.

Weer on topic: ik begrijp je niet helemaal, bedoel je dat je als het ware een extra enkele glasplaat aan de buitenkant maakt zodat er dubbel glas ontstaat?
 

Rob smeets

  • #6
Nee tuurlijk niet...de oude glaslatten en glas verwijderen! dan in de oude sponning de contralatten in stijlen en bovendorpel en verder als omschreven.

Dacht ook dat linken naar bedrijven toegestaan is...zie niet anders hier.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
System7 is het mogelijk dat ik die link via PB krijg. Alsvast bedankt.
 

System7

  • #8
You got it.

Heb het document nog eens goed bekeken en volgens mij is het geen reclame o.i.d. Okee, op het voorblad en in de inleidende tekst staat de naam van het bedrijf waar e.e.a. geschreven is, maar verder is het een universele technische verhandeling over het plaatsen van dubbel glas, wat voor alle merken en typen dubbel glas van toepassing kan zijn.

Anyway, wie googlet op 'plaatsingsvoorschriften' krijgt al op de eerste pagina o.a. een link naar een PDF terug met daarin de gewraakte tekst. Doet er uw voordeel mee :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu