Isolatie van binnenuit - Hoe warm dak maken?

flyonthewall96

  • #1
Beste,

Recent heb ik een appartement gekocht (bovenste verdieping) waarbij dakisolatie van binnenuit is gedaan. Er is dus sprake van plafondisolatie en een kouddakconstructie. Recent is deze isolatie met een camera geinspecteerd, en er is geconstateerd dat de isolatie tot nu geen schade heeft veroorzaakt aan het houtwerk. Echter, ik vroeg mij af hoe ik (samen met de VVE) van die koud dak een warm dak kan maken. Moet dan de plafondisolatie sowieso worden verwijderd? Of kan je deze ook latten zitten en isolatie van buitenaf toevoegen met daarbovenop nieuwe dakbedekking? In dat geval laat je de huidige bedekking zitten als dampwerende laag.

Met groet,

Flyonthewall
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als bekend is wat voor isolatie er aan de buitenkant komt, kan iemand dat uitrekenen (ik niet). Sowieso verstandig dat er aan de binnenkant een dampremmende laag zit, of de isolatie verwijderen.
 

flyonthewall96

  • #3
Dank voor de reactie! Er zit inderdaad een dampremmende laag aan de binnenkant, dus dat kan dan gewoon blijven zitten. Goed om te weten dat isolatie zowel aan de binnen- en buitenkant dus wel kan.
 

Charel

  • #4
Dat zou perfect kunnen en is zelfs een zeer goed idee, de oude dakbedekking kan dan inderdaad als dampscherm dienen.
Van belang is dan te weten hoeveel isolatie er dan reeds aan de binnenkant zit.
In principe moet dan de buitenste isolatie ongeveer het dubbele aan isolatiewaarde hebben van de binnen isolatie. Dat hoeft dus niet persé een dubbele dikte te betekenen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu