Dak isoleren zonder dakbeschot (van binnenuit)

Henniehuisman

  • #1
Dag Allen,


Ik heb een kluswoning op het oog en wil als tussenoplossing het dak van binnenuit isoleren en over enkele jaren het dak volledig vernieuwen.

Een gedeelte van de bovenverdieping is in de jaren 80 wel voorzien van 'dakbeschot' en stuc. Echter is er ook nog een gedeelte volledig open 'zonder dakbeschot'. Ik zou dit gedeelte graag van binnenuit willen isoleren , doormiddel van een regelwerk , dampopenfolie en dan afwerken met glaswol / pir en gipsplaten. Heeft iemand hier ervaring mee en of tips?

Ik ken de verhalen dat het het beste is om het van buitenaf te doen , maar dit is op dit moment geen optie. Dus van binnenuit isoleren is op dit moment de enige haalbare optie.

Dakpannen zijn gecontroleerd en dakconstructie ook , en beide zijn nog in 'nette staat'.

Zie toegevoegde foto's:

bouwforum 1.JPG bouwforum 3.JPG bouwforum.JPG bouwforum 6.JPG
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Henniehuisman schreef:
Ik ken de verhalen dat het het beste is om het van buitenaf te doen , maar dit is op dit moment geen optie. Dus van binnenuit isoleren is op dit moment de enige haalbare optie.
Omdat jouw dak geen dakbeschot heeft, er is geen laag in de dakconstructie die dampremmend zou kunnen werken, kan je juist wel van binnen uit isoleren. De damremmende laag aan de warme kant is dus niet nodig.
Je kan nog overwegen of je een onderdakfolie een folie zal aanbrengen. Die folie zorgt ervoor dat er geen van water kapotte pannen of stuifsneeuw in de isolatie zou kunnen komen. Die folie is wel wenselijk maar zonder kan ook het ook wel.
 
  • Like
Waarderingen: Charel en Henniehuisman

Henniehuisman

  • #3
Dag WGB,
Dank voor je reactie , dus van binnenuit isoleren is een prima optie? Voor de komende 10 jaar te overbruggen. Dan kan tegen die tijd het volledige dag + constructie vervangen worden.

Gr
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu