Tuindeuren in pui vastzetten boven grind

konewka

  • #1
Ik heb naar de achtertuin twee openslaande deuren in een pui zitten, waarvan de zijramen minstens even breed zijn als de deuren, zie ook de foto hieronder (al vertekent die het beeld wat, als de deur helemaal openstaat, komt de klink tegen het glas aan). Aan beide zijden van de deuren, dus bij de ramen, hebben we grind liggen.
IMG_20221217_161756.jpg


Nu wil ik, ter voorbereiding op de zomer, de mogelijkheid maken om de deuren vast te zetten als ze helemaal open staan (dus bijna 180 graden gedraaid, i.v.m. openhouden van looproute richting zijtuin). Maar, doordat er grind onder de ramen ligt werkt vloermontage van een deurvastzetter volgens mij niet, en omdat het raam helemaal doorloopt tot beneden is muurmontage volgens mij ook geen optie.

Hoe zouden jullie dit oplossen? Voor de rechter puideur (waar dus geen klink op zit) heb ik het idee om door iets als een luikoverslag op de muur direct naast het raam te monteren de deur helemaal tegen het raam vast te zetten, maar aan de kant mét de klink werkt dat niet, omdat de klink dan tegen (en met een beetje wind dóór) het raam gaat. Ben benieuwd naar jullie ideeën
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ter plaatse van het zijlicht kun je toch een paaltje de grond in slaan? Daar plaats je een deurstop op, zodat de klink nooit het glas kan raken.
 

konewka

  • #3
@Walker dat zou in ieder geval verhelpen dat de klink tegen het glas komt inderdaad, maar dat kan ik 'm nog niet mee vast zetten, en als ik daar een vloermontage deurvastzetter op moet zetten, moet het meteen een flinke paal worden of niet?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Paaltje 7x7 cm. Ik heb hier wel eens gekeken naar een magnetische deurvastzetter.
 
  • Like
Waarderingen: konewka

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu