Trommel bosch condenswasdroger piept/schuurt/slipt?

Hansdev

  • #1
Onze condensdroger Bosch WTL5413 maakt, als de droogbeurt bijna klaar is, ineens een enorm piepend/schurend/slippend (whoe-whoe-whoe) geluid. Dit geluid gaat door merg en been (en door het hele huis) en we zetten het apparaat dan maar uit.

Er is ooit (jaren geleden) een monteur voor geweest (in het eerste jaar) en die meldde toen dat het veroorzaakt werd door een viltenriem(?) die hij wat gesmeerd had? Daarna was het over maar langzaamaan is het helaas teruggekeerd.

We hebben het apparaat altijd goed schoongehouden (voor zover dat lukt....), waterpas gezet, etc.

Ik heb het apparaat een keer opengemaakt (deksel eraf) en gekeken waar het geluid vandaan kwam. Eerst dacht ik dat de aandrijfriem slipte maar dat is volgens mij niet het geval. Heb eraan gedacht de riem te smeren (siliconenspray) maar ben daar wat huiverig voor.

Ik heb het vermoeden dat het geluid komt uit de trommel aan de deurzijde van het apparaat. Daar lijkt de trommel aan te lopen (als hij warm wordt zet de trommel natuurlijk uit). Er lijkt een soort (vilten?) afdichting/lagering te zijn aan die kant. Ik heb geprobeerd de trommel daar goed schoon te maken maar helaas zonder resultaat.

Herkent iemand ons probleem en is er wellicht wat aan te doen?

Bij voorbaat dank! Hans
 

Co de Witgoedman

  • #2
Probleem kan inderdaad veroorzaakt worden een defecte voor viltband, deze zal vervangen moeten worden als ik het verhaal zo lees.
 

Hansdev

  • #3
Is dat iets wat zelf te doen is of moet het hele apparaat uit elkaar?

Hans
 

Co de Witgoedman

  • #4
Kunt u beter laten doen, de hele droger moet uit elkaar en de kans is groot dat u hem niet meer helemaal goed in elkaar krijgt, met alle gevolgen van dien.

Eventueel met siliconenspray de viltband smeren via de binnentrommel wil soms wel eens helpen, maar laat daarna de machine eerst even een uurtje uitstaan met het oog op de brandbaarheid van de drijfgassen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
En beslist nooit een aandrijfriem smeren met wat voor middel dan ook. Als deze nog niet slipte zal hij het na het smeren wel doen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu