Bosch WFK 2800: trommel draait niet fc 4 wasverzachter lamp

Marion073

  • #1
Hoi,
Dit probleem is al te lezen op het forum, in 2008 had Petra hetzelfde probleem, helaas geen oplossing. Het betreft de Bosch WFK 2800 van 20 jaar oud. De voorgaande wasbeurt gaf al een schavend geluid, totdat bij de laatste wasbeurt de trommel helemaal niet meer wilde draaien. Bij aankomst van centrifugeren in het programma geeft de machine een om en om knipperend lampje van de wasverzachter en nummer 4 in het starttijd vakje.
De koolborstels zijn nu vervangen maar helaas nog dezelfde storing. Morgen de servicedienst toch maar bellen. Maar misschien weet hier iemand raad?
Alvast dank, groet Marion
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Foutcode 4 heeft bij de WFK28.. serie iets te maken met de verwarming.

Het slepende geluid zou kunnen komen doordat iets tegen het verwarmingselement is aangekomen en dat heeft kromgetrokken. Bijv. een BH-beugel.

In dat geval zou het verwarmingselelement gedemonteerd noeten worden, dan kun je het gat dat daardoor ontstaat meteen gebruiken om te kijken of er nog iets anders aan de hand is.

Omdat de code eigenlijk betekent dat er continue verwarmd wordt (ook al moet dat niet volgens het programma) zou het ook kunnen zijn dat het verwarmingsrelais vastgeplakt zit. Met als gevolg verwarmen terwijl er geen water in de trommel zit en daardoor een kromgetrokken verwarmingselement. Dat dan vervolgens tegen de trommel aan sleept.

Zal moeilijk worden daarvoor nog (betaalbare) service te vinden. Meestal is het oordeel bij een 20-jarige machine al snel geveld: vervangen. Houd er rekening mee dat je dan tóch zult moeten betalen voor voorrij- en onderzoekskosten. Of je koopt bij dát bedrijf een nieuwe machine, maar dan zit je daar dus aan vast. Dus van te voren even goed nadenken of je er al of niet een servicebedrijf bij wilt halen. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu