Bosch Avantixxx 7 trommel draait niet

Kronenburger

  • #1
Hallo allen,

Ik kan voor een prikkie een wasmachine overnemen. Deze staat al een tijdje stil en ik heb hem vandaag geprobeerd aan de praat te krijgen. Het is een wasmachine "vario" perfect en dus koolborstelloos.

De machine gaat aan, pompt water en dit zie ik in de trommel lopen. Maar de trommel draait niet, ik hoor de motor wel aanjagen, maar dit slaat na een paar seconden weer af. Het water wordt verwarmd in de trommel. Detail wat mij zorgen maakt is dat ik met de hand de trommel ook niet rond kan draaien. Er zit iets speling in maar verder dan dat krijg ik hem niet. Terwijl ik de trommel wel gewoon rond zou moeten kunnen draaien.

iemand enig idee wat dit kan zijn en wat ik nog kan checken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Misschien zit er iets vast tussen kuip en trommel.
Schijn met een zaklantaarn door de gaatjes van de trommel, dan kunt u misschien zien of er iets tussen zit.
Een andere mogelijkheid is een kapot lager.
 

Techrax

  • #3
Vermoedelijk een E:43 probleem: Motor geblokkeert. Zoals Jan al zei vermoedelijk iets tussen trommel en kuip. Vermoedelijk zal dit moeilijk te inspecteren zijn omdat deze machine vermoedelijk de waveDrum heeft en dus kleine gaatjes. Beter kunt u het verwarmingselement verwijderen en dan controleren. Voor verdere vragen graag het E-nr vermelden.
 

Kronenburger

  • #4
Ik heb de machine opengehaald om te kijken of er wat tussen zat. Toen ik het manchet los had liep de trommel weer soepel. Ik denk dus dat deze ergens niet goed vast heeft gezeten en klem liep bij het draaien van de trommel. Hij is nu aan het test draaien, maar de trommel draait al wel weer gewoon.

De machine gaf overigens geen E foutcode, hij doorliep gewoon zijn programma. Alleen dan zonder draaien van de trommel.
 

Kronenburger

  • #5
Ik heb er nu twee testwasjes opzitten, echter lijk hij tijdens het centrifugeren toch veel meer lawaai te maken dat de bedoeling kan zijn. Zie filmpje.

Is dit nog op te lossen of is het toch echt een probleem met de lagers? Hij maakt de was wel netjes af. Hij staat op een massieve betonnen ondergrond.


*update* nu de was klaar is kan ik de trommel met de hand bewegen. Hij maakt inderdaad meer geluid dan zou moeten en het lijkt van achterin de trommel te komen. Dit is mij eerder niet opgevallen en toen leek hij soepeler te lopen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Lager(s) kapot van de trommel en/of van de motor.
 

Kronenburger

  • #7
Dan is het einde verhaal ben ik bang. Deze machine heeft zo'n nare gesealde trommel die niet open kan. :cry:
 

Techrax

  • #8
U kunt de kuip openbreken en daarna weer dichtkitten. Kijk ook eens bij dit filmpje:

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu