Bosch wasmachine trommel draait niet meer

KyraM

  • #1
Onze Bosch WAV28MH0NL wasmachine is net 2 jaar oud (fabrieksgarantie is net verlopen...grrr) en nu draait de trommel niet meer met het laatste wasprogramma.
Pomp achter luikje aan de voorkant, afvoer en toevoer water heb ik nagekeken en schoongemaakt (zat niks raars in, alleen wat zeepresten).
Welk programma ik ook kies; water wordt in de trommel gepompt, water verwarmd en wordt ook netjes afgepompt.
Ik hoor klikjes, maar de trommel draait niet. Wasgoed zit dus in een badje dat aan het eind van het programma weer afpompt. Centrifugeert dus ook niet.
Ik kan de trommel wel met de hand draaien en maakt geen schurend geluid.
Ik las online dat dit model geen koolborstels heeft. Iemand een idee wat er na normaal gebruik na 2 jaar al kapot kan gaan aan een Bosch wasmachine...?
 

Arno23

  • #2
Als ik u mag adviseren, zou ik zo kort na de garantie nog niet zelf aan de machine gaan lopen schroeven. Er zit op de motor 10 jaar garantie (als het goed is). En anders zou Bosch vast wel een coulance regeling hebben. Als u zelf aan de machine gaat zitten dan verspild u de eventuele tegemoetkoming in de kosten. Neem even contact op met bosch desnoods via facebook
 

KyraM

  • #3
Ik ben toch zo eigenwijs geweest om de achterkant van de wasmachine open te schroeven en ontdekte dat de v-snaar eraf lag. Er weer opgedaan en het is verholpen...ik heb denk ik een iets te zware was erin had gedaan (alleen maar handdoeken; doe ik normaal gesproken nooit). Dat doe ik dus niet nog een keer. Alsnog dank voor het meedenken!
 

Arno23

  • #4
Toch lijkt het mij vrij vreemd dat dan de snaar er zomaar af kan lopen, maar ik weet ook niet alles natuurlijk ben geen witgoed monteur. Maar ik denk wel dat het iets is om even in de gaten te houden. Veel succes
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu