Temperatuur vloerverwarming te laag

Alienbliep

 • #1
Goedendag,

Ik heb in ons nieuwe huis vloerverwarming met stadsverwarming.
Alles staat in mijn ogen redelijk goed ingesteld.
De temperatuur van de aanvoer collector blijft echter steken op 32graden. Dit is na ongeveer 45minuten aan staan. De collector voelt dan iets warm maar het is zeker geen 40graden.
Ik zou graag willen dat dit ook echt de ingestelde 40 graden word.

Bij het openen van de stadsverwarming klep word de aanvoer direct heet.
Het kijkt er op dat er te veel koud retour word bijgemengd.

De retourbegrenzer staat op 2.2 ongeveer. Ik heb de retourbegrenzerknop er een keer af gehaald, de temperatuur stijgt dan iets sneller maar niet veel verder.

Kwestie van aanvoer temperatuur knop die niet zuiver is?

20201004_104647.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Waarom zou je je energieverbruik (en kosten) zoveel willen laten stijgen? Vloerverwarming is gebaat bij een zo laag mogelijke en gelijkmatige temperatuur.
   

  Alienbliep

  • #3
  Nou met wat wij hem werkelijk aan hebben weet ik bijna zeker dat ik hem kortstondig alleen even heel heet wil hebben. Wat nu dus niet wil. In de winter kan ik hem meer permanent aan laten
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  Laat de boel eerst eens op temperatuur komen.
  Een vloer is een traag opwarm proces het duurt wel een paar uur voordat de vloer temperatuur dusdanig is dat de retour oploopt.
   

  Alienbliep

  • #5
  Ok nu na ongeveer 2uur draaien met de aanvoer thermostaatkraan op 50graden is de vloer warm en de temperatuur in de aanvoer collector 36graden. Retour voelt ook warm. Ik ga het later nog eens proberen als de thermostaatkraan op 40graden staat
   

  Alienbliep

  • #6
  Ok. Nu de verwarming op 19 graden staat gaat de vloerverwarming wel redelijk vaak aan. De temperatuur blijft echter altijd rond de 30 graden. Is dit goed of zou dit de ingestelde 40 moeten zijn?
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #7
  Komt de ruimte op temperatuur?
  Wat is de aanvoertemperatuur vanuit de CV en de retourtemperatuur bij de CV gemeten.
   

  Alienbliep

  • #8
  Het is stadsverwarming. Aanvoer is 70graden en retour 20. Maar dat weet ik niet helemaal zeker.
  Er stroomt 100L/H
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #9
  Ik denk eerder dat je bij 70/40 uit moet komen.
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #10
  100 liter per uur met 70 graden in, 20 graden uit komt uit op een opgenomen vermogen van 5,8 kW. Hoeveel vierkante meter is de vloer om een idee te krijgen hoeveel Watt per vierkante meter er de vloer in gaat?
   

  Alienbliep

  • #11
  Ongeveer 40
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #12
  Bij dat oppervlak met 5,8 kW is een 7 centimeter dikke zwevende dekvloer op isolatie na één uur ongeveer 3 graden opgewarmd. Als het een dikke betonvloer is gaat dat nog langzamer.

  Wat je nu ziet is dat de vloer alle warmte opneemt die er vanaf de verdeler inkomt waardoor je de temperatuur niet snel ziet oplopen. 45 minuten is erg kort voor een vloerverwarming om op temperatuur te komen.

  Geef de vloerverwarming de tijd, in ieder geval een aantal uren, om de vloer door-en-door te verwarmen en kijk dan of je wel een oplopende temperatuur ziet.
   

  Alienbliep

  • #13
  Ik snap dat hij bijmengt met de retour. Ik heb alleen de aanvoer knop op iets over de 40 graden gezet. Dus dan verwacht je ook dat het een keer 40 graden word.

  Is nachtverlaging van nog wel handig of is wat hij bijstookt s ochtends om het weer een beetje op temperatuur te krijgen ook je nachtverbruik?
   

  Alienbliep

  • #14
  Het is toch normaal dat als je vloerverwarming aan zet je een warme vloer moet voelen na 1 of 2 uur?
  Anders gaat er in mijn ogen nooit iets opwarmen.
  Ik neem aan dat als hij open gaat en er heet water stroomt, de aanvoer door de vloer 40 graden moet zijn of begrijp ik dat verkeerd?
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #15
  In uw situatie zijn er drie regelaars die instroom van heet water en daarmee de temperatuur in de verdeler bepalen.

  De eerste is de thermostaat op de regelaar die u op 40 graden heeft gezet.
  De tweede is het RTL ventiel dat pas water terug laat stromen naar het stadsverwarmingscircuit wanneer dit voldoende afgekoeld is
  De derde is de kamerthermostaat die u nu op 19 graden heeft gezet en waarschijnlijk de pomp en tweeweg klep stuurt, maar dat is op de foto niet helemaal te zien.

  Als één van die drie bepaalt dat de waterstroom moet stoppen, dan stopt die.

  Vloerverwarming is als systeem niet geschikt voor een situatie van een werkend gezin waar alleen zeg tussen 's middags vijf en 's avonds tien gestookt wordt. Vloerverwarming komt pas tot zijn recht bij een goed geisoleerde woning waarbij continu doorgestookt kan worden.
   

  Alienbliep

  • #16
  Ok. Maar moet hij nu dan wel of niet die 40 graden halen? Of na 3 dagen? Wat ook niet gebeurd. Hij moet toch zo veel heet bijmengen dat het 40 word. Anders had er niet echt een thermostaat op gehoeven.
  Het lijkt mij als hij daar op staat dat dat het ook moet worden.

  Dus de beperkende factor is of de retour thermostaat die te vroeg knijpt waardoor er geen hitte meer bij komt of de aanvoer thermostaat is niet lekker. Ik vermoed het eerst want als ik hem op 50 zet word het niet veel beter.

  Ik zou dus mijn vloer als een grote radiator willen.
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #17
  De 40 graden thermostaat functioneert in uw geval als een maximaalbeveiliging, niet als een regeling, de primaire regelaar is de kamerthermostaat. De retourthermostaat mag u sowieso niet verstellen. De instelling daarvan is door het nutsbedrijf bepaald voor het optimaal functioneren van het stadsverwarmingcircuit.

  De beperkende factor met vloerverwarmingen is vaak de gebruiker die een stookregime van een radiatorhuis probeert na te bootsen met een vloerverwarming. Een vloerverwarming is een andere technologie dan radiatoren en daarvoor is een andere benadering nodig.
   

  Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #18
  Wat denkt u wat er gebeurd als de vloer echt 40°C gaat worden, dan loopt u na een poosje gillend weg uit het huis.

  U hand of voet voelt geen warmte bij vloerverwarming die continu aanstaat omdat de ruimte temperatuur gewenst 20 °C is, zal de vloer voor u koud aanvoelen maar wel de kamer op die 20°C houden.

  De water temperatuur zal wat variëren tussen de 20 en 3 a 24 °C wat door de vloer stroomt, en dat voeld koud aan maar verwarmt wel.

  Vr Gr en succes ermee
   

  Alienbliep

  • #19
  Ok heel verhelderend.
  Dus ik heb geluk dat hij bij mij nog 32 graden word in de aanvoercollector.
  Alles staat ook goed dus er zou ook niks moeten zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu