Vloerverwarming icm warmtepomp > temperatuur te laag

Bitcoinbouwer

 • #1
Sinds kort is mijn woning voorzien van een warmtepomp en vloerverwarming op de begane grond.

Warmtepomp: Hitachi Yutaki S split unit
VV pomp: Grundfos Alpha 2 L 15-60 BP (zie foto)

Nu loop ik te frommelen met de temperatuur van mijn vloerverwarming. In hartje winter wordt de benedenverdieping namelijk niet warmer van 18 graden, wat me net een beetje te fris is. Met een draaiende De VV pomp (op welke stand dan ook) gaf deze aan dat de aanvoertemperatuur 30 graden is en de retourtemperatuur 25 graden. Ik zou dit graag willen opkrikken naar respectievelijk 40/35.

Wanneer ik de groepverdelers bijna helemaal dicht zet lukt het me om een 35/30 situatie te bereiken, maar ik merk daar niet zo veel van. Wellicht omdat er te weinig flow in het systeem zit (maar dat kan ik zo snel niet meten) of omdat de temperatuur nog niet toereikend is.

Het grappige is dat wanneer ik mijn VV pomp uit zet en ik de groepverdelers volledig open gooi, er wel de gewenste 40/35 temperaturen op de meters komen te staan. Het rare bij deze situatie is echter dat op dit moment de aanvoer en retour omgedraaid zijn op de temperatuurmeters van de verdeler...

Buiten het feit dat ik ook hier niet weet of er voldoende flow zal ontstaan voor een comfortabele warmte, vind ik het gek dat aanvoer en retour opeens omdraaien.

Hopelijk heeft iemand aanbevelingen voor me, wat de beste setup en methodiek is om in mijn situatie een lekker warme huiskamer te creëren.

Legenda bij foto:

A = rood
R = blauw

Bij een draaiende VV pomp is de onderste temp meter de warmer, en wanneer deze is uitgeschakeld is de bovenste meter warmer.EDIT: conform deze handleiding die ik zojuist heb gevonden, zou de VV pomp juist zijn aangesloten (en functioneert hij ook naar behoren). nu de temperatuur nog...

Commerciële link verwijderd, lees de forumregels a.u.b. Mod.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Freekcv

  • #2
  Google eens op lage temperatuur vloerverwarming. En kijk dan vooral even naar de verdelers
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #3
  Inderdaad, hier hangt een verkeerde verdeler voor een warmtepomp.

  Daarnaast is het vreemd dat je het met 35/30 niet warm krijgt, als de isolatie een beetje op peil is zou dat makkelijk moeten kunnen.

  Hier vandaag een aanvoertemperatuur van 27 graden, kamertemperatuur 21.
   

  Freekcv

  • #4
  Hoe lang zijn de groepen?
   

  Marcn88

  • #5
  Dit is een meng injectie verdeler en totaal niet geschikt icm een wp, de verdeler zal er 1 moeten zijn zonder mengpomp
  Tevens zal er gekeken moeten worden naar de groepslengtes en of de groepen zijn ingeregeld daarbij lijken me zo op t oog de aanvoer en retourleiding ook niet erg groot kwa diameter voor ltv
   

  Freekcv

  • #6
  Marcn88, je haalt me de woorden uit me mond.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #7
  En wat is de h.o.h. afstand van de leidingen in de vloer? Als je vloerverwarming niet is uitgelegd op LTV, ga het nooit meer comfortabel krijgen.
   

  Bitcoinbouwer

  • #8
  Dank voor alle reacties :)

  Het is me inmiddels wel duidelijk dat ik een andere verdeler nodig heb. Beetje jammer dat het bedrijf dat de installatie heeft verzorgd deze niet heeft geplaatst. Ga ik zsm maar eens regelen.

  Antwoord op een paar vragen:

  - Aanvoer en retour zijn 22mm muv de laatste 10cm bij de verdeler. waarom is me onbekend, maar de installateur heeft hier 16mm gebruikt.
  - H.O.H. = 10cm
  - Lengtes van de lussen zijn allemaal rond de 100m
  - De vloerisolatie is 20cm tempex, de wanden een combinatie van nageisoleerde spouw ('60 woning) en 16cm PIR in de aanbouw (50% van de ruimte).
  - Op dit moment straalt de schuifpui van 5.5m nogal wat kou uit omdat er nog geen gordijnen voor hangen.

  Inzichten en tips blijven welkom!
   

  Freekcv

  • #9
  Als je het hebt laten doen, moet je gewoon je klacht bij het betreffende bedrijf neerlegen. Dit is een klus forum!! Geen forum om informatie in te winnen terwijl het gedaan is door een bedrijf.

  Maar als ik het dus goed begrijp, heb je 700 meter slang liggen van 16 mm hoh 10 cm. En dat is aangesloten met 16 mm en een hoge temperatuur verdeler?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #10
  U zult het moeten regelen met het bedrijf dat e.e.a. gemaakt heeft, zoals Freekcv al aangeeft is dit een klusforum, we geven geen oordeel over werk van bedrijven, zie de forumregels.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu