Structuurverf overschilderbaar? Zo ja...waarmee?

Jolke

  • #1
Onze woonkamer heeft een structuurverf op de wanden. Allemaal mooi. Maar één wand is in een donkerbruine kleur en die begint, door medewerking van de kinderen met stotende fietsjes, schade te vertonen. Kortom: de bruine kleur raakt weg op plekken waar de kids vaak met hun fietsje botsen etc.

We willen de structuurverf nu overschilderen, maar waarme? Hij moet bruin blijven (en latex is er in die kleur niet). De bouwmarkt zegt géén latex op kleur te mengen, maar wél muurverf. Volgens hen is dat prima geschikt om over structuurverf heen te schilderen (en muurverf IS latex volgens zowel de Gamma als de Karwei).

Máár....ik heb ooit begrepen dat muurverf rotzooi is omdat je daar nooit meer iets overheen kan schilderen.(als we over 3 jaar de kleur beu zijn bijvoorbeeld).

Wie geeft ons tips?
 

Fiesiekus

  • #2
Gewoon een goed merk latex op kleur laten mengen en overschilderen. Als de kinderen weer botsen, blijf je hetzelfde resultaat houden.

Toen ik klein was, mocht ik alleen maar buiten fietsen :cry: . Ook bij regen, wind, hagel en strenge vorst :cry: :cry:
 

Jolke

  • #3
De bouwmarkt mengt dus GEEN latex op kleur!! Dat doen ze niet, niet bij Gamma, niet bij Praxis, niet bi jKarwei...nergens. Alléén muurverf (op latexbasis).

En fietsen moet je niet te breed zien als zijnde écht fietsen. Het zijn kinderen van 1 en bijna 3....maar doet er niet eens toe in deze vind ik
 

Fiesiekus

  • #4
Joers schreef:
De bouwmarkt mengt dus GEEN latex op kleur!! Dat doen ze niet, niet bij Gamma, niet bij Praxis, niet bi jKarwei...nergens. Alléén muurverf (op latexbasis).
Dan laat je dat op kleur mengen :mrgreen: .
 

Jolke

  • #5
Ik vroeg om ideeën...daar muurverf op diverse fora nogal ter discussie staat. Zijn er mensen met ervaringen met muurverf OP structuurverf?

Eén verkoper van de Fixet was evenzo negatief over muurverf. Hij kwam met de legendarisch domme opmerking dat je het beter opnieuw kan structuren (over de bestaande styructuurlaag heen) dan muurverf erover te doen. Wat natuurlijk gigantische larie is...structuur óp structuur....dat weet zelfs mijn zoon van 3 (als ie even niet binnen aan het fietsen is :wink:)
 

Fiesiekus

  • #6
Over latex kleuren: kijk eens hier . Verder zou latex in RAL-kleuren leverbaar moeten zijn en dat betekent al 29 bruintinten: van RAL 8000 tot en met Ral 8028.
 

Jolke

  • #7
Zucht....lees jij nou eerst maar eens wat ik vraag....ervaringen!! Geen betweterige opmerkingen over wat ZOU MOETEN zijn, of commentaar op het "fietsen" van mijn kinderen. LULHANNES
Afijn, op een ander forum krijg ik wél nuttige opmerkingen i.p.v. louter gezeik van een of andere wijsneus die vooral zichzelf graag leest kennelijk.
Ik ben weg hier (wat een enorme zeikerd ben jij zeg, léés eerst een goed!)
 

Fiesiekus

  • #8
:lol: :lol: en laat je kinderen maar fietsen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu